Ordu’da Yalı Camisi önünde hizmet veren Lostracı esnaf Atik İbrahim Paşa Camisi(Orta Cami) önünde yapılan alana taşınacak.
Ordu’da gerçekleştirilen düzenlemelerle, şehrin yapısı değişiyor. Bu değişim ile birlikte Düz Mahalle’de bulunan Yalı Camisi önündeki tuvaletler yer altına alınırken aynı alanda bulunan Lostracılar ise Atik İbrahim Paşa Camisi yanında bulunan otopark içerisindeki yeni alana taşınacak. Yalı Camisi önünde yıllardır ayakkabı bakımı ve tamiri yapan esnaf artık Atik İbrahim Paşa Camisi yanında hizmet verecek. Lostracı esnaf için hazırlanan alanda inşaat hızla sürerken bazı ayakkabıcalar ise yeni yerinde hizmet vermeye başladı. Cami önünde bulunan tuvaletlerin yer altına almayı planladıklarını söyleyen Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, aynı alanda bulunan Lostracı esnafını da Orta Cami yanında bulunan alana taşıyacaklarını söyledi.
"ÖNCELİK ESNAFIN OLACAK"
Yalı Camii önünde gerçekleştirilecek düzenlemeyle ilgili açıklamalarda bulunan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, "Yalı Camisi önünde bulunan tuvaletleri yer altına almayı planlıyoruz. Yer üstünde herhangi bir şey kalmayacak şekilde zemini komple meydan haline getireceğiz. Çalışmayı kısa süre içerisinde hızlı bir şekilde başlattık. Buradaki yer alan lostra salonundaki arkadaşlarımızı mağdur etmemek için yer planlaması yaparak Orta Cami yanında onlara yer ayırdık. Önce onları yerleştireceğiz. Ondan sonra Mayıs ayı bitimine kadar Yalı Camisi önünü yeni bir düzene kavuşturmuş olacağız" dedi.