İnegöllü 180 firmanın yeni modellerini görücüye çıkardığı Mobilya ve Dekorasyon Fuarı (MODEF) 33. kez kapılarını açtı.
MODEF’in açılışına İnegöl Kaymakam Ali Akça, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile çok sayıda davetli katıldı. "Artık kabına sığmayan bir ilçe var" diyen Aktaş, "Büyüklü küçüklü iki bin civarında firma, 2 milyon metrekare üretim alanı, milyarları zorlayan dış ticaret hacmi... Beraberinde nüfus ve coğrafik avantajlar var. Hükümetimizin 2023 vizyonu gibi İnegöl’ünde hem mobilya, hem de 2023 hedefleri var. 1 milyar dolar mobilya hedefinin inşallah o yılara varmadan yakalanacağına hepimiz yürekten inanıyoruz. Bugün İnegöl ayrı bir heyecanı yaşıyor. Biz aslında 365 gün açık fuar alanıyız. 365 gün boyunca hizmet veriyoruz. Mobilyayla yatıyor mobilya ile kalkıyoruz. Türkiye de olmayan mobilya müzesi bizde var. Yine Türkiye’de olmayan mobilya tasarım merkezi bizde var. ’Benim geleceğim mobilya’ projemiz var. Beraberinde de eğitim kampusumuz var. Çin’deki mobilya fuarına 28 Türk mobilya firmasından 18 tanesinin İnegöllü olması, İnegöl’ün bu konuda ne kadar iddialı olduğunun en önemli delili. Dünya sathındaki pazarlara ulaşırken kaynaklarımızı doğru manada kullanalım. Bu nokta da yatırımı fazla yaparsak karşılığının çok fazla olacağını ifade etmek isterim” dedi.
Dünyaca ünlü Kerim Raşid’i İnegöl’de misafir ettiklerini hatırlatan Aktaş, “Sel gider kumu kalır hesabı, Kerim basın huzurunda bazı sözler söyledi. Belki bu konuyla alakalı farklı yorumlamalar oldu. Ben gocunmuyorum. Kesinlikle ve kesinlikle doğru yolda olduğumuzu, daha çok çalışmamız gerektiğini, dünyaca ünlü tasarımcının ikazlarını dikkate almamız gerektiğini ifade etmek istiyorum. İstikbali aydınlık bir İnegöl’ü beraber inşa ediyoruz. Hedefimiz İnegöl’ü gelecek kuşaklara hazırlamak” şeklinde konuştu.
Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, fuara katılan firmalara bereketli kazançlar dilerken, İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ da, “9 dernekli federasyon olarak mobilya sektörüne destek veriyoruz. İMOS olarak fuarımıza hoş geldiniz diyorum” dedi.
İNEGÖL FARK YARATMAYA DEVAM EDİYOR
İTSO Başkanı Metin Anıl ise, “Bu yıl önceki yıllardan daha farklı mobilyalar üretiyoruz. MODEF’le, Mobilya AVM, Mobilya ve Ağaç İşleri Sanayi, ihracat rakamları, dış ticaret rakamları ile fark oluşturuyoruz. Bu fuar alanına sığmadığımızı ifade ettik. Fuara girmek için sırada bekleyen yüzlerce mobilyacı arkadaşımız var. Daha büyük alanlarda kendimizi anlatmalıyız. Fuarımızın hayırlı ve bol kazançlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, “Bu buluşma mobilya sektörümüz için çok önemli. Bursa’mız yeryüzünün cennet köşesi. Bursa üreten bir il. Hedefleri olan bir ülke de bu nokta da lokomotif olması gereken kentlerden biri. İstanbul’dan sonra ihracat yapan üretim merkezi Bursa. Bunun içinde İnegöl de var. Fuarımız her geçen gün daha da gelişiyor. Türkiye’nin hedefleri doğrultusunda kendi misyonunu en güzel şekilde yüklendi. İnegöl, mobilya denince her zaman akla gelen bir merkez, bir buluşma alanı” diye konuştu.
Temel unsurun siyasi istikrar olduğunu aktaran AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise, “Siyasi istikrar varsa bu rakamlara 12,5 yıl öncesinin 4 katı rakamlara ulaşmamız mümkün. 2 ay sonra bir seçim daha yaşayacağız ve bu seçimde 25. dönem parlamento yenileme seçimleriyle beraber sandığa gideceğiz. Milletimiz yeniden siyasi istikrardan yana olsunlar ve 2023 hedeflerine 4 kat daha büyüyerek ilerleyelim. Bu konuda AK Parti olarak hazırız. Biz özellikle İnegöllü mobilya sanayicilerimizin bu kaynaklardan azami derecede istifade etmelerini istiyoruz. Bu konuda bir tasarım atölyesini hizmete açtık. Daha üst bir planlama ile daha iyi şeyler düşünüyoruz. Planımız İnegöl Üniversitesini kurmak. Atölye olarak açtığımız bu tasarım merkezinin fakültesini açacağız. Daha büyük müjdelerimiz de olacak. Umut vaat eden çok önemli çalışmalarımız, var onları zamanı geldiğinde paylaşacağız” şeklinde konuştu.
İnegöl Kaymakamı Ali Akça ise, "İnegöl insanı evrensel düşünür, yenilikleri yakalamayı bilir, değişiklikleri yönetim onu daha iyiye götürmek için ciddi bir zihni altyapıya sahiptir. İnegöl mobilyası hem rahatlığı, hem dayanıklılığıyla ülkemizde ve dünyaya hızla yayılmaktadır. Evrensel olabilmek için yerelde başarılı olmak durumundasınız. Yerelde başarılı olursanız ulusalda başarılı olursunuz, ulusalda başarılı olursanız dünyada başarılı olursunuz” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından kurdele kesilerek fuar gezildi. Fuarda İnegöllü 180 firma yeni modellerini görücüye çıkardı.