Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Almanya Mittlerer Niederrhein Bölgesi Sanayi ve Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Wolfram Lasseur ve beraberindeki heyeti ağırladı.
Türkiye’nin en önemli ihracatçı şehirlerinden olan Bursa’da temaslarda bulunan Mittlerer Niederrhein Bölgesi Sanayi ve Ticaret Odası heyeti, BTSO’yu ziyaret etti. Alman heyeti ağırlayan BTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Fahrettin Gülener ve Aytuğ Onur, BTSO’nun makro projeleri ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.
"ALMANYA’YA İHRACATIMIZ, İTHALATIMIZDAN DAHA FAZLA"
Fahrettin Gülener, Bursa’da 135 Alman sermayeli firmanın faaliyet gösterdiğini söyledi. Bursa’dan Almanya’ya ihracat yapan 637 firma bulunduğunu anlatan Gülener, Bursa ve Almanya arasındaki ihracatın 2014 yılı itibariyle 2 milyar Dolar, ithalatın ise 1,5 milyar Dolar olduğunu vurguladı. Almanya’nın dünyanın en önemli ekonomik güçlerinden biri olduğunu ifade eden Gülener, “Almanya, bizim en önemli ticaret partnerlerimizden birisi. Bursa ile Almanya arasındaki ilişkiler her geçen gün gelişiyor. Bu üst düzey ziyaretlerin de iki ülke arasındaki işbirliğini daha da güçlendireceğine inanıyorum” dedi.
"FARKLI SEKTÖRLERE DE YÖNELMELİYİZ"
Türkiye ile Almanya arasında daha çok inşaat, madencilik, imalat, sanayi, tarım, hayvancılık ve gıda sektörlerinde işbirliğinin olduğunu belirten Aytuğ Onur, “İşbirliği yapılan sektörlerin sayısını artırmalıyız. İnanıyorum, ikili iş görüşmeleri ülkeler arasındaki ticari ilişkiyi daha da artıracaktır” diye konuştu.
"ÜRÜNLERİNİZİ BÖLGEMİZDE GÖRMEK İSTERİZ"
Wolfram Lasseur, Mittlerer Niederrhein Bölgesi hakkında bilgiler aktardı. Bölgede ağırlıklı olarak tekstil ve makine sektörlerinde faaliyet gösteren firmaların olduğuna dikkat çeken Lasseur, sadece ekonomik değil, eğitim anlamında da işbirliği yapabileceklerini vurguladı. Bursa ile Almanya arasındaki ilişkilerin güçlü olduğunu vurgulayan Lasseur, “Bursa’da çok sayıda Alman sermayeli firma olduğunu biliyoruz. Bizler de Bursa markalı ürünleri ülkemizde ve bölgemizde görmek istiyoruz. Her türlü işbirliğine hazırız” dedi.