AK Partinin İl Genel Meclisi (İGM) üyesi Ayfer Yılmaz, Çevre Komisyonu Başkanlığına getirildi.
Düzce İGM Mart ayı oturumunda 4 yeni komisyon kurulduğunu belirten Yılmaz, bunların Jeotermal İçme Suları ve Su Ürünleri Komisyonu, Gençlik, Spor ve Turizm Komisyonu, Araştırma ve Geliştirme (Ar-Ge) Komisyonu
ve Yol Ağı Tespit Komisyonu olduğunu söyledi. Mart ayı oturumu sonunda İGM üyelerinin tercihleriyle Çevre Komisyonuna başkanı seçilen Ayfer Yılmaz, hali hazırda Jeotermal ve Su Ürünleri Komisyonu başkan yardımcılığı ve Plan Bütçe Komisyonu üyeliğiyle de İGM içindeki sorumluluklarını arttırmış oldu.
Ayfer Yılmaz yeni sorumluluk alanıyla ilgili olarak şu açıklamaları yaptı: "Çevre Komisyonumuza daha önceki zamanlarda genellikle köylerde biriken çöpler ve onların toplanmasına yönelik talepler gelmekteydi. Çalışmalarımız da bu eksende yürümekteydi. Bundan sonra sadece köylerimizin çöp sorunlarıyla sınırlı olmayan, dere ıslahları ve dere boylarında yaşanan kirlenmeleri önleme, piknik alanlarının arttırılması ve bu alanların çevre düzenlemelerinin yapılması gibi, çevre konularında daha geniş çaplı hareket eden bir anlayışla meseleyi ele alacak ve ona göre bir çalışma programı oluşturacağız."