Vali Orhan Düzgün ve eşi Gül Düzgün, 2’nci Hava İkmal Bakım Merkezi (HİBM) tarafından Hava Şehitleri Kartal Vakfı yararına düzenlenen kermese katıldı.
Kayseri Orduevi’nde düzenlenen ve Hava Lojistik Komutanı Korgenaral Tayfur Fikret Erbilgin ile eşi Müge Erbil’in de katıldığı açılışta 2’nci HİBM ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Demiral ve eşi Hatice Demiral, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in eşi İkbal Çelik, 1’nci HİBM Komutanı Tümgeneral Mehmet Özlü, 11’nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Uğur Buldu, 3’ncü HİBM Komutanı Tuğgeneral İhsan Özdamar, Hava Lojistik Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğgeneral Reha Ufuker ve 12’nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Cemal Akyıldız eşleri ile hazır bulundu.
Vali Düzgün’ün eşi Gül Düzgün, Hava Lojistik Komutanı Korgeneral Tayfur Fikret Erbilgin’in eşi Müge Erbilgin, 2’nci HİBM ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Demiral’in eşi Hatice Demiral ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in eşi İkbal Çelik’in açılış kurdelasını kestiği kermes ile Kartal Vakfı bünyesinde şehit Mehmetçiklerin ve gazilerin desteklenmesi amaçlanıyor.
Kermesi Korgeneral Erbilgin ve beraberindeki komutanlar ile birlikte gezen Vali Düzgün, yaptığı değerlendirmede, Türk Hava Kuvvetleri’nde görevli subayların eşlerinin hazırladığı kermeste bulunmaktan ve onları desteklemekten mutluluk duyduğunu söyledi.
Vali Düzgün, Kartal Vakfı’nın, vatan savunmasında şehit düşen Mehmetçiklerin ve gazilerin desteklenmesi konusunda çok önemli fonksiyon ifa ettiğini belirterek, vakfın acıları paylaşarak ortak olduğunu ve moral ve motivasyonlarını yüksek tutmak amacıyla birçok sosyal etkinlikler düzenlediklerini ifade etti.
Vali Düzgün, kermesten elde edilecek gelirin gaziler ve şehitlerin yakınlarına sosyal destek sağlamak amacıyla kullanılacağını kaydederek, bu kermesin hazırlanmasında başta Hava Kuvvetleri Komutanları olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.
Vali Düzgün, kermeste sergilenen eserler hakkında bilgi alırken, eşi Gül Düzgün ile birlikte Kartal Vakfı’na destek olmak amacıyla kermeste sergilenen bazı ürün ve eşyalardan satın aldı.
Halka açık kermes iki gün boyunca ziyaret edilebilecek.