TRABZON (AA) - Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, kentin tarihten gelen ticaret misyonunu güçlendirdiğini söyledi.

Öz, sanayici Celal Hekimoğlu'nun "Bir Başarı Hikayesi: Celal Hekimoğlu" adlı kitabının bir otelde düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, Anadolu'da olduğu gibi Trabzon'da da üretim yapmanın, sermayeyi, iş gücünü ve pazarı bir araya getirmenin zor olduğunu belirtti.

Bunu başaranlara teşekkür edilmesi gerektiğini vurgulayan Öz, bu konuda çeşitli destekler, teşvikler ve ihracat bileşenleriyle belli mesafe aldığını ifade etti.

Öz, Celal Hekimoğlu'nun onlarca ülkeye ihracat yapan, yaklaşık bin kişiye istihdam sağlayan dev bir sanayi kuruluşunun sahibi olduğuna dikkati çekerek, "İlimize böyle bir hizmet sunduğu için Hekimoğlu'na teşekkür ediyorum. Trabzon'da sanayinin gelişmesi için bundan sonra da hep birlikte çalışmalıyız. Trabzon, tarihten gelen ticaret misyonunu güçlendiriyor. Yeni sanayicilerimiz inşallah Celal Hekimoğlu gibi geleceğe ümitle bakacak, bölgenin üretim ve ticaret merkezi olması için emin adımlarla ilerleyecektir" dedi.

- "Trabzon'da sanayi yapmak zor ama imkansız değil"

İş hayatına başladığı dönemdeki anılarını katılımcılarla paylaşan 79 yaşındaki Celal Hekimoğlu, Trabzon'da sanayi yapmanın zorluklarının bulunduğunu, ancak imkansız olmadığını söyledi.

İlkokul mezunu olduğunu söyleyen Hekimoğlu, "Allah'a şükürler olsun ki işimi azim, gayret ve dürüstlüğümle başardım. Çocuklarıma en büyük tavsiyem haram yememeleri ve Allah'ın verdiği imkanları doğru yerde kullanmaları yönünde olmuştur" diye konuştu.

Hekimoğlu'nun oğlu iş adamı Celil Hekimoğlu ise babasının cesur kişiliğe sahip olduğunu söyledi.

İmza törenine, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, iş adamları ile davetliler katıldı.