Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Türkiye’deki tarımsal ihracatın yüzde 10’unu Gaziantep’in tek başına yaptığını açıkladı.
GAPTARIM “Tarım, Tarım Teknolojileri Ve Hayvancılık Fuarı” açılış törenine katılan Kutbettin Arzu, fuar açılışının ardından Gaziantep Valiliği’ni ziyaret ederek Vali Erdal Ata’dan Gaziantep’in sanayisi, ihracatı ve yatırımları hakkında bilgi aldı.
Gaziantep’teki gelişmeleri takdirle karşıladığını belirten Arzu, “Sizlerin yapmış olduğu ev sahipliğine teşekkür ediyorum. Hem yerel yönetimler hem parti teşkilatımızın meslek odaları her zamanki gibi sıcak bir ev sahipliği gösterdiler bize. Gaziantep yabancı olduğumuz bir şehir değil. Ben 1980 yılından beri Gaziantep’e gidip geliyorum. Gaziantep’teki gelişmeleri çok takdir ediyorum. Sivil toplum örgütlerinin, meslek örgütleri çok uyum içerisinde çalışıyor” dedi.
Gaziantep’in ileri görüşlü bir şehir olduğunu ifade eden Arzu, “Buradaki kurumların Tarım İl Müdürlüğümüze 17 tane araç verdiğini müdürümüz söyledi. Bu araçlar bu ile hizmet edecek. Bu durum Gaziantep’teki dayanışmayı ve ileri görüşlülüğü gösteriyor. Gaziantep bu durumlara tesadüfen gelmedi. Bileğinin hakkıyla buralara geldi. Gaziantep, Türkiye’nin ihracatta 6’ıncı büyük ilidir. Türkiye’deki tarımsal ihracatın da yüzde 10’unu Gaziantep tek başına yapıyor” diye konuştu.
Arzu, yaptığı açıklamaların ardından valilikten ayrıldı.