SAMSUN (AA) - Samsunlu boksör Neriman Istık, Erzurum'da düzenlenen Uluslararası Cumhurbaşkanlığı Boks Turnuvası'nda şampiyon oldu. Genç boksör memleketinde çiçeklerle karşılandı.

Erzurum'da düzenlenen ve 10 ülkeden 34'ü bayan olmak üzere 149 sporcunun katıldığı şampiyonada başarılı bir performans sergileyen Neriman Istık, 51 kiloda önce Azeri, ardından Ukraynalı rakiplerini yenmeyi başardı. Büyük bayanlarda 51 kiloda Istık, finalde ise Bakü Avrupa Olimpiyatlar'ında 3. olan Elif Nur Coşkun'u mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu. 

Şampiyona sonrası geldiği Samsun Çarşamba Havalimanın'da çiçeklerle karşılanan Istık, gazetecilere yaptıı açıklamada, kendisine destek olan herkese teşekkür etti.

Hedefinin Rio Olimpiyatları olduğunu aktaran genç boksör, "2016 Rio Olimpiyatları'nda Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Bunun için ise büyük bir çaba içindeyim. Bu gururu aileme ve ülkeme yaşatmak istiyorum" diye konuştu.

Milli sporcunun bağlı bulunduğu Şampiyon Kulüp Başkanı İbrahim Başar da, Neriman Istık'ı tebrik etti. Istık'ın 1. Uluslararası Cumhurbaşkanlığı Boks Turnuvası'nda Samsun'u en iyi şekilde temsil ettiğini belirten Başar, "Genç boksörümüzün Rio Olimpiyatları'nda da ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine ve oradan da madalyayla döneceğine inanıyorum. Neriman, istekli ve çok hırslı bir sporcu. Bu hedefini gerçekleştireceğine inancım tam" ifadelerini kullandı.

Neriman Istık'ın çok iyi bir çalışma dönemini geçirdiğini vurgulayan antrenörü Yusuf Beykoz ise, sporcusunu tebrik ederek başarılar diledi. 

Pazar günü başlayıp bugün sona eren maçlarda Türkiye, bayan ve erkeklerde 26 sporcunun katıldığı müsabakalarda 5 altın, 3 gümüş, 12 bronz madalya alarak takım halinde şampiyon oldu.