Elit Akademi Ligi U19 takımlarından Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, ikinci yarının ilk maçında kendi sahasında Alanya U19 takımını 5-1 gibi net bir skorla geçerek moral buldu.
Büyükşehir Belediyespor Tesisleri’nde oynanan karşılaşmaya oldukça hızlı başlayan Mavi-beyazlı genç oyuncular, ilk yarıyı 3 - 0 önde kapattı. İkinci yarıda da etkili olan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor U19 takımı, 2 gol daha bularak maçı 5 - 1 kazanmasını bildi.
Maça Emre Aydoğan, Burak Aytekin, Ahmet Doğan, Zekeriya Yıldız, Deniz Çetin, Soner Gökgöz, Şerif Batuk, Eyüp Tohum, Serdar Atmaca, Ali Taş ve Muhammed Özdemir on biri ile başlayan Büyükşehir Belediyespor’da, ikinci yarı Emre İlhan, Yakup Zengin ve Alican Demir de maça dahil oldu.
Bu sezon ligde önemli maçlar oynadıklarını ve sezon başından bu yana A takım ile U21 takımlarına 6 oyuncu kazandırdıklarını ifade eden U19 Takım Antrenörü Halil Demir, alt yapılarının yetiştirmeci bir kimliğe sahip olduğunu vurguladı. Yarışmacı bir takım yerine üst liglere oyuncu kazandırmak için çalıştıklarını ve bu sezon bu hedefe ulaştıklarını işaret eden Demir, U21 takımına verdikleri oyuncular ile doğru bir yolda olduklarını kaydetti.
Alanya karşısında iyi mücadele verdiklerini belirten Halil Demir, görevlerini iyi yapan tüm oyuncularını tebrik etti. Demir, bundan sonraki maçlarda daha iyi olacaklarını ve sezon sonuna kadar bir üst lige birkaç oyuncu daha kazandırmayı hedeflediklerini kaydetti.