Spor Toto Süper Lig’in 19. haftasında evinde Gençlerbirliği’ni ağırlayan Bursaspor, ilk yarısını 1-0 geride kapattığı maçtan 3-1 galip ayrıldı.
Mücadelenin ardından basın açıklamasında konuşan Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Kazanmak için sahaya çıktık. Rakip bizi kontrol edip kontra atak oynadı. İlk yarıda dirençlerini ortaya koydular. Ancak bizim oyuncularımızın kazanma hırsları yetti. Top kullanma özelliğimizi gösteremedik. Bu maç korktuğum, çekindiğim bir maçtı. Taraftarların desteğine teşekkür ediyorum. Keyifli bir maçtı ancak daha keyifli bir hale gelmesini isterdim. Hakemle ilgili konuşmak istemiyorum. Bizim de, rakibin de leyhine penaltı pozisyonları vardı ancak verilmedi" dedi.
Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Bursalı sanatçı Müzeyyan Senar’ın da ailesine ve yakınlarına başsağlığı diledi.
GENÇLERBİRLİĞİ CEPHESİ
Gençlerbirliği Teknik Direktörü Naci Şensoy, maçı Bursaspor’un hakkettiğini ifade ederek, "Maçı iki yarıya bölebiliriz. İlk ve ikinci yarı olarak. Lige istediğimiz gibi başlayamadık. İki mağlubiyetimiz vardı ve 3’üncüyü istemiyorduk. Çok iyi konsantre olmuştuk. İlk yarıda çok iyi oynayan bir Bursaspor’a karşı nasıl oynanması gerekiyorsa öyle oynadık. Bursaspor’a fazla pozisyon vermedik ve Stancu’yla yakaladığımız pozisyonda golü bulduk. İkinci yarı istemediğimiz gibi gelişti. Landel’i sarı kartından dolayı çıkarmak zorunda kaldık ve orta alanda oyundan düştük. Taktiksel değişiklikten ziyade zorunlu değişiklikler yaptık. Berat ve Uğur değişiklik istedi biz de mecburen çıkardık. Şenol Güneş’in de risk almasıyla son dakikalarda mağlup olduk. Bursaspor’un hakkettiği bir maçtı. Öyle bir olay oluyor ki mecburen geride kaldığımız anlar oluyor. Topla hiç alakası olmayan bir pozisyonda 14-15 yaşındaki çocukların bile yapmayacağı şekilde penaltı pozisyonumuz verilmedi. Ben bunun yorumunu sizlere bırakıyorum" şeklinde konuştu.