Türkiye Muay Thai Federasyonu tarafından düzenlenen “Gençler, Büyükler, Bay ve Bayanlar Akdeniz Bölge Şampiyonası” Mersin’in Tarsus ilçesinde yapıldı.
Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 27 Şubat-1 Mart 2015 tarihleri arasında Tarsus Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Muay Thai Akdeniz Bölge Şampiyonası’na Mersin, Antalya, Adana, Hatay, Osmaniye, Isparta, Burdur illerinden 330 sporcu katıldı. Tarsus Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Muay Thai Federasyonu Mersin İl Temsilciliği tarafından düzenlenen şampiyonayı, Türkiye Muay Thai Federasyonu yönetim kadrosu da izledi.
Alt Genç Bay, Üst Genç, Büyükler B Divisyon, Büyükler A Divisyon ve Wai-Kru kategorilerinde yapılan ve 3 gün süren müsabakalar sonunda 246 sporcu madalya aldı. Şampiyonada mücadele ederek dereceye giren tüm sporcular 29 Mart-4 Nisan 2015 tarihleri arasında Adana’da yapılacak Muay Thai Türkiye Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı. Ayrıca Mersin’den şampiyonaya katılan 61 sporcunun 45’i dereceye girerek Adana ’da yapılacak Muay Thai Türkiye Şampiyonası’nda Mersin’i temsil etme hakkını elde etti.
Şampiyona sonunda bir açıklama yapan Tarsus Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Murat Tarsuslu, "Muay Thai Akdeniz Bölge Şampiyonası’nın ilçemizde yapılmasından dolayı çok memnunuz. Tarsus’ta bu tür organizasyonların daha sık yapılması adına elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Muay Thai Akdeniz Bölge Şampiyonasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şampiyonada dereceye giren sporculara Adana’da yapılacak olan şampiyonada başarılar diliyorum" dedi.