Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesinde bulunan Süleyman Şah KonaklamaTesisleri, yerli ve yabancı misafirlerin ziyaretçi akınına uğruyor. Türkiye Ulusal Ajansı tarafından beş yabancı ülkeden 50 öğrenci, çadır kentti ziyaret ederek yetkililerden işleyişle ilgili bilgi aldı.
Çadır kentti ziyaret eden katılımcı ülkelerinden Türkiye’deki üniversitelerin yanı sıra Estonya, Azerbeycan ve Gürcistan olmak üzere, yabancı dil öğrenmek için Türkiye Üniversitelerde okuyan öğrenciler tarafından yapılan ziyarette, gelen heyete çadır kenttin geneli ile ilgili brifing verildi. Birçok etkinliğin yapıldığı alanlar gezdirildi.
Gelen misafirlere verilen bilgiye göre, çadır kent nüfusu 30 bin. Çadır kent 10 mahalleden müteşekkil olup her mahallede 4 Suriyeli, 2 Türk ve 1 Suriyeli bayan muhtar görev yapıyor. Mahallerde bir bayan bir erkek mescidi bulunmakla beraber bir de dinlenme televizyon çadırı var. Çadır kent eğitim alanında bin 200 kişilik ana sınıfı ile 8 bin öğrenciye 240 gönüllü Suriyeli öğretmen hizmet veriyor.
Çadır kent spor alanında futbol, basketbol ve voleybol sahaları bulunmakta olup, bu alanlarda sürekli turnuvalar düzenleniyor. Ayrıca çadır kentte Bayan Meclisi, Gençlik Heyeti ve Çocuk Meclisi olmak üzere üç gönüllü birim, Türk idaresi ile beraber çalışıyor. Bu üç birim, kendi birimleri aracılığı ile tespit ettiği sorunları idareye ileterek çözüm bulma noktasında yardımcı oluyor. Bu alanda özellikle Kadın Meclisi, bayanlara yönelik çeşitli etkinlikler yaparak, çadır kentteki bayanların bilinçlendirilmesi ile ilgili önemli çalışmalara imza atıyor. Çadır kentte şu anda bayanlara yönelik açılan dikiş atölyesi ile dışarıdan hibe yoluyla gelen kumaşları değerlendirerek, içerideki yetim, öksüz ve çalışanı olamayan ailelere elbise desteğinde bulunuyor. Çadır kentte bulunan on mahallede, çocuklara ve yetişkinlere yönelik din dersi bilgileri gün boyunca gönüllü imamlar tarafından veriliyor. Zaman zaman güzel Kuran-ı Kerim yarışması yapılarak, güzel Kuran okuyanlar idare tarafından ödüllendiriliyor.
Türkiye’de okuyan ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından çadır kent ziyaretine gelen üniversite öğrencileri, yapılan çalışmaları hayranlıkla seyrederek, çadır kent yönetimine başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ettiler. Heyet daha sonra birlikte hatıra fotoğrafı çektikten sonra çadır kentten ayrıldı.