Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından koruyucu aileleri iftar yemeği verildi.
Manisa Taylan Plaza’da gerçekleştirilen iftar yemeğine Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, 39 koruyucu aile ve 51 çocuk katıldı. Görevlerinin çocuklara hizmet olduğunu belirten Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, koruyucu aileleri ‘Değerli insanlar’ olarak nitelendirdi. Müdür Konan, iftara katılan bütün ailelere yürekten teşekkür etti. Önemli olan çocuklar aile odaklı hizmet vermek olduğunu vurgulayan Konan, “Eğer bu mümkün değilse şartlarımızın tutmadığı durumlarda çocuklarımızı talep edilen ailelere vermektir. Şu artık bilinen bir gerçek. Bir çocuğun, gencin, yaşlının, engellinin olabileceği en iyi ortam aile ortamıdır. Bunu bilimsel anlamda ve geçmiş tecrübelerimizle tescillendirmiş durumdayız. Ama bazen bu mümkün olamayabiliyor. Mümkün olamadığı durumlarda devletimiz koruma altına aldıktan sonra yurtlarda ve yuvalarda çocukları barındırmak istemiyor. Devletimizi, sizler gibi kahraman ailelerin yanlarına çocuklarını vermek istiyor. Sizler gibi kahramanlara her zaman ihtiyacımız var. Bizim hedefimiz artık yurtlarda, yuvalarda çocuklar büyümesin. Güzel bir aile ortamında büyüsün. Bu anlamda da özelikle koruyucu ailelerimize çok büyük görevler düşüyor. Sizler aldığınız çocuklarla birlikte çok güzel günler geçiriyorsunuz, çok mutlu anlar yaşıyorsunuz. Bu güzellikleri diğer ailelerde paylaşmanızı istiyoruz. koruyucu ailelere verilen 51 çocuğumuzun sayısını daha artırmak istiyoruz. bu anlamda sizden ilgi ve destek bekliyoruz.” dedi.
Bir sosyal hizmet modeli olan koruyucu ailenin tanımında medyaya da çok iş düştüğünün altını çizen Konan, “Özelikle çocuklarımızın geleceği burada söz konusudur. Çocukların ailelere verilmesi konusunda basına çok büyük görevler düşüyor. Basın bu güzel hizmetin yaygınlaştırılmasına katkı sağlayabilir. Yaklaşan Kadir Gecesi’ni ve Ramazan Bayramınızı tebrik ediyorum” dedi.
Koruyucu aileler adına konuşan Sercan Özsemerci ise “Koruyucu aile olmak çok güzel bir duygu. Benim iki çocuğum vardı iki tane daha çocuk aldım. Herkesin koruyucu aile olmasını istiyorum.” ifadelerini kullandı.