ARTVİN (AA) - Artvin Valisi Kemal Cirit, Yusufeli Barajı ve HES inşaatında incelemelerde bulundu.

Yusufeli Barajı ve HES Projesinde yürütülen çalışmaları yerinde incelemek için bölgeye giden Vali Cirit, barajın son durumu ve yürütülen çalışmalar hakkında DSİ Çoruh Projeleri 26. Bölge Müdürü Dinçer Aydoğan’dan bilgi aldı.

Bir süre sahada incelemelerde bulunan Vali Cirit, daha sonra kazı çalışmaları kapsamında yapılan patlatma faaliyetini eline aldığı telsizden görevliye talimat vererek gerçekleştirdi.

Vali Cirit, patlama öncesinden telsizden görevli mühendis ve çalışanlarına seslenerek, Türk Mühendislerinin özellikle son yıllarda devasa projelere ve çok büyük başarılara imza attıklarını söyledi.

Vali Cirit ayrıca, 29 Mayıs 2018'de hizmete açılması planlanan Yusufeli Barajı'nın, 2013 yılı verilerine göre Türkiye'de üretilen hidroelektrik enerjisinin yüzde 3'ünü karşılayacağını ve ülke ekonomisine yıllık yaklaşık 410 milyon katkı sağlayacağını kaydetti.

DSİ Çoruh Projeleri 26. Bölge Müdürü Dinçer Aydoğan ise, Yusufeli Barajı ve HES İnşaatı kret üstü kazılarının 2015 Temmuz sonunda tamamlanacağını, 2016 yılı ilk yarısında baraj gövdesi beton döküm çalışmalarına başlanarak 2018 yılında baraj inşaatının tamamlanacağını söyledi.