Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Bitlis Birimi ve Bitlis Belediye Başkanlığı işbirliği ile düzenlenen halı saha maçında bu kez bayanlar kıyasıya mücadele etti.
Dostluğun kazandığı derbi maç sonrası 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla saha içinde mücadele eden ve saha dışında takımları destekleyen kadınlara karanfil hediye edildi. Yapılan müsabakadan sonra açıklama yapan Bitlis Belediyesi Eş Başkanı Nevin Daşdemir Dağkıran, tüm dünya kadınlarının gününü kutladığını ifade ederek, “Tüm dünyada var olan bir ezberin yıkılması adına yapılan çok önemli bir çalışmadır. Bizlere böyle bir proje olduğunu söyledikleri zaman desteklerimizi seve seve sunacağımızı söyledik. Futbol deyince akla ilk özdeşleşen erkektir. Burada ilk kez bir algı yıkıldı. Bu çok önemlidir. Çünkü toplumda erkeklerin yapabileceği her şeyi bayanların da yaptığını göstermiş olduk. Bundan sonra yapılacak her çalışmada bu kadınlar açısından bir örnek olarak gösterilecek. Kadınların her alanda yapılacak çalışmalara katılabileceklerini gösterdikleri için arkadaşlarımıza ayrıca teşekkür ediyorum. Umarım ileriki süreçte bu çalışmaların devamı gelir ve yine biz desteklerimizi sunarız” dedi.
TEGV Bitlis Öğrenim Birimi Sorumlusu İlyas İçyer ise, kadınların bu çalışma ile daha kendinden emin hareket edeceğini belirterek, “Biz burada sadece 8 Mart değil tüm günlerde kadınların her şeyi daha gayretli bir şekilde yapabileceğini göstermek istedik. Görüldüğü gibi çok olumlu bir şekilde ve kıyasıya bir mücadele verildi. Bu ayrıca erkeklere örnek olmalıdır. Tüm dünya kadınlarının günlerini kutlar ve Bitlis Belediye Eş Başkanımıza verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederim” dedi.