Olay, saat 05.30 sıralarında Boğaziçi Köprüsü’nde meydana geldi. İddiaya göre, kimliği henüz belirlenemeyen yetişkin bir şahıs, henüz bilinmeyen bir nedenle intihar etmek istedi. Köprünün ortasına gelen şahıs, korkulukları aşarak kendi sarkıtmaya başladı.

Çevredeki sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ayrıca olası bir intihar olayına karşın deniz polisine de haber verildi. Polis ekipleri gösterdikleri çabalar sonucu şahsı ikna edemeyince, psikologa haber verildi. Olay yerine gelen psikolog, intiharcı şahsı ikna etmeye başladı. İkna çabaları esnasında şahıs, sürekli olarak kendini korkuluklardan aşağıya sarkıtırken, korkuluklara tutunarak ileriye doğru yürüdüğü görüldü.

Şahıs, ikna çabaları sırasında bir ara üzerindeki ceket ve iç çamaşırını çıkarttı. Ancak bir süre sonra üşüyen şahıs, psikologdan kıyafetlerini istedi. Psikolog ise şahsın kıyafetlerini korkuluğa koyarak, şahsın almasını sağladı. Bir süre sonra şahıs, korkulukların dışında bulunan betona, psikolog ile uzun süre sohbet etti. Yaklaşık 1 saatlik çaba sonucunda şahıs ikna edilerek korkuluktan alındı.