Ordu’nun Fatsa ilçesinde Türkiye Yardım Sevenler Derneği Fatsa Şubesi Fatsa Kültür Sarayı’nda düzenlediği Anneler Günü Özel Programı ile yılın annesini seçti.
Programa çok sayıda davetli katılırken yılın annesi olarak engelli çocuğuna uzun yıllardır bakan Fatma Kök seçildi. Fatma Kök’e ödülünü Fatsa Yardım Sevenler Derneği Başkanı Nimet Koç takdim etti.
“Kelimelerle anlatılmayan fedakarlık, yücelik karşılıksız sevgi tarif et deseler herhalde hepimiz anne deriz” diyerek sözlerine başlayan Dernek Başkanı Nimet Koç, “Bir evlat kendisine yaşam veren annesine nasıl teşekkür edebilir. Çocuğunu büyütürken gösterdiği sevgiyi, sabra ve onca çabaya bebekken sütüyle beslediği çocukken arkasından koştuğu, gençken anladığı, yetişkinken desteklediği için şükran duygusunu nasıl dile getirdi. Şüphesiz nasıl yaparsa yapsın ödemesi mümkün değildir. O nedenle ki onlar bir gün değil her gün gönüllerimizin sultanı, başımızın tacıdır. Yönetim kurulum ve şahsım adına sevgilerimi saygılarımı sunar, hayatta olmayan tüm annelerimizi rahmetle anıyor yaşayan tüm annelerimize sağlıklı sıhhatli uzun ömürler dileriz” dedi.
Kendisini yılın annesi seçen dernek üyelerine teşekkür eden Fatma Kök, “Bugün benim için gerçekten sürpriz oldu. Yardım Devenler Derneği Başkanı Nimet Koç ve yönetim kuruluna çok teşekkür ediyorum. Tüm annelerimizin Anneler Günü kutlu olsun. Annelik fedakarlık demektir. Ben bu kutsal görevi seve seve yapıyorum” diye konuştu.
Program yemek ikramı ve canlı müzik keyfi ile son buldu.