Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Ak Parti Mamak İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği Mart Ayı İlçe Danışma Toplantısı’nda 6 yıllık çalışmalarını ve yatırımları partililerle paylaştı. Mamak Belediyesi Prof.Dr Necmettin Erbakan Kongre Merkezi’nde gerçekleşen programa Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Ak Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer, meclis üyeleri ve teşkilat mensupları katıldı. Mali disiplini sağlayarak başlatılan hizmet hamlesinden, kentsel dönüşüme, sosyal belediyecilik anlayışından yapılan yatırımlara kadar altı yılın özetini anlatan Akgül, gecekondu konusunda ciddi adım attıklarını belirterek, Mamak’ın kentsel dönüşümde örnek ve öncü bir ilçe olduğunu söyledi. Programda konuşan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, çözüm sürecine değinerek halkın yüzde 70’ inin çözüme destek verdiğini ve bu desteğin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Ak Parti’ye duyulan güvenin sonucunda ortaya çıktığını kaydetti. Akdoğan, “Bir yerde ışık varsa, orada karanlık yok, bir yerde demokrasi varsa orada silaha yer yok” dedi.
MAMAK YÜKSELEN DEĞER OLDU
Belediye bütçesini üç kat artırarak, 30’un üzerinde büyük tesisi ilçeye kazandırdıklarını belirten Akgül, gerçekleştirilen kentsel dönüşüm hamleleri ile Mamak’ta büyük bir değişim ve dönüşüm yaşandığını söyledi. Akgül, “Mamak’ın geleceğini santim santim planladık, her bir kuruşumuzu Mamak için hizmete, yatırımlara ve icraatlara dönüştürdük, yükselen değer olduk. Mamak artık gecekondu ile anılmıyor” dedi. İlçeye önemli yatırımlar kazandırdıklarını kaydeden Akgül, “Yüzme havuzu, kapalı spor salonu, şehir stadı, planetarium kule, konaklar, kapalı pazaryerleri gibi birçok ilki de Mamak’a kazandırdık. Bu yatırımlar ilçemize, sosyal ve kültürel olarak ciddi katkı sunuyor” diye konuştu.
AKGÜL’DEN MÜJDE
Akgül, Kıbrıs Mahallesi sakinlerine pazaryeri, aile merkezi ve kültür merkezinin ihale hazırlıklarının başladığının müjdesini vererek “İnşallah yazın da temellerini atacağız” ifadesini kullandı.
VAAT DEĞİL TAAHHÜT
2014 yerel seçimleri için hazırladıkları seçim beyannamesinde söz verdikleri tüm çalışmaları gerçekleştireceklerini belirten Akgül, “Seçim beyannamemizde taahhüt ettiğimiz çalışmaları gerçekleştireceğiz. Bunlar vaat değil taahhüttür” dedi.
BİR ZAFER DAHA KAZANALIM
7 Haziran’da gerçekleşecek 2015 Genel Seçimleri’nin çok önemli bir seçim olduğunun altını çizen Akgül şunları kaydetti:
“Çanakkale’nin 100. Yıl Zaferi’ni kutladığımız bu yılda, inşallah bir zafer daha ekleriz. Çok daha fazla çalışmamız, bir ve beraber olmamız gerekiyor. Mamak’a, Ankara’ya ve Türkiye’ye yakışır bir sonuçla 7 Haziran seçimlerini kazanırız. Biz bir ve beraberiz. Bu ülkenin selameti için iri ve diri olalım.”