Avrupa Birliği’ne (AB) yapılan tek başvuruyla 28 ülkede Trimbox markasını tescilleyen Yurttaş Holding, üreticilerin korkulu rüyası olan Çin’de de markasını belgeledi.
Yurttaş Holding, TSE tarafından verilmeye başlanan ’BDS-Beyan Doğrulama Sertifikası’nı alan ilk buluş olan Trimbox adlı yüksek voltaj koruma cihazını dünyanın yüzde 60’ına pazarlamayı hedefliyor. 43 ülkeye ihraç edilmesi planlanan Trimbox’ın şu anda 22 ülkeye gönderildiğini ifade eden Yurttaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Evren Yurttaş, “Marka patenti olmadan TSE belgesi alamazsınız. İsim verdiğiniz ürününüzü koruma altına almazsanız, herkes o isimle farklı işler yapabilir. Markalarımızı ticari olarak tescillendirdik. Uluslararası alanda markamızı, bütün dünyada elektrik olan her yere ulaştırmak istediğimiz için, oralarda da marka tescili olmasını istedik. Avrupa Birliği’ne yaptığımız bir başvuruyla 28 ülke için markamız onaylandı ve tescil edildi. Bir anlamda Türkiye’den önce Avrupa Birliği’ne girdik” diye konuştu.
Trimbox yüksek voltaj koruma cihazının hem makineleri yanmaktan koruyacağını, hem de sigorta maliyetlerini düşüreceğini belirten Yurttaş, Trimbox’ın Avrupa’daki 28 ülkeden sonra Çin’de de marka tescilinin onaylandığını söyledi. Yurttaş, “Çünkü artık Çin’de hemen hemen her şey kopyalanabiliyor. Çin üreticinin kabusu oldu. Bir ürünü sizin markanızla kopyalayıp dünyaya satabiliyorlar. Bunu engellemenin tek yolu da Çin’de markanızın tescillenmesidir. Artık herhangi birisi Trimbox’ı kopyalayıp bu isimle satamayacak. O cihazı sadece başka isimle satabilecek. Orada da üretim patenti devreye girecek. Bazı büyük ve tanınmış firmalar markasını her yerde tescillemiyor. Trimbox olarak gelecekte birçok dünya markasının karşılaştığı bu sıkıntılara düşmek istemedik” dedi.