Antalya’nın Manavgat ilçesinde İstiklal Marşı’nın kabulünün 94’üncü yıldönümü nedeniyle Fatma-Mehmet Cadıl Fen Lisesi konferans salonunda tören düzenlendi.
Törene Korkuteli Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Önal, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Mutluay Oskay, İlçe Emniyet Müdürü İrfan Ağlamaz, daire müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende Fatma-Mehmet Cadıl Fen Lisesi Müdürü Durmuş Özokudan günün anlamı ile ilgili bir konuşma yaptı. Özokudan, "Mehmet Akif Ersoy, yakın tarihimizin en büyük şairi, fikir ve mücadele adamı ,benzeri çok az görülen özü sözüne uygun bir ahlak kahramanıdır Mehmet Akif ,masum milletin en acıklı günlerinde,bütün dert, felaket ve acıları onunla birlikte yaşamış ve derinden hissetmiş bir gönül fedaisidir. Mehmet Akif, büyük bir vatansever idi" dedi.
Fatma-Mehmet Cadıl Fen Lisesi öğrenciler tarafından İstiklal Marşı’nın TBMM tarafından kabul edilişinin canlandırıldığı törende öğrenciler günün anlam ve önemini anlatan şiirler okudu.
İstiklal Marşı’nın kabulünün 94’üncü yıldönümü ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u anma töreni kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi.