Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü kutlamaları kapsamında işkadını-bestekar Pınar Köksal’ın besteleri 9 Ocak Cuma akşamı Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ve ünlü tenor Hakan Aysev sunumuyla Adanalılar’la buluşacak.
Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde seslendirilecek Pınar Köksal Besteleri 9 Ocak Cuma akşamı saat 20:30’da Sheraton Otel’de Adanalı müzikseverlerle buluşacak. “Adana’nın Kurtuluş Yıldönümü Konseri” kapsamında solist ünlü tenor Hakan Aysev, soprano Feryal Türkoğlu ve kanun sanatçısı Göksel Baktagir, Orkestra Şefi Ender Sakpınar yönetiminde Pınar Köksal’ın eserlerini Kültür Bakanlığı Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde seslendirecekler.
Konsere ilişkin konuşan Şef Ender Sakpınar, düzenlemelerini Bujor Hoinic’in yaptığı, Besteci Pınar Köksal’ın öz müziği senfonik formasyonla harmanlayarak evrensel bir boyut kazandırdığı bu çok sesli projenin, Adana’da ilk kez seslendirilecek olmasının, Çukurova bölgesi için öncü ve örnek bir proje değeri taşıdığını söyledi.
TRT’de en çok bestesi olan kadın bestekar ve işkadını Pınar Köksal ise projenin geçen yıl Eskişehir’de ilk kez seslendirmesini gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bu anlamlı projenin ülkemizin farklı yörelerindeki sanatseverlere ulaşabilmesi ve genç bestecilerin benzer doğrultudaki çalışmaları için örnek teşkil etmesi önemlidir. Ankara’da yaşamakla birlikte Aile kökeni olarak Adanalıyım. Ayrıca şefimiz Ender Sakpınar ve tenor Hakan Aysev’in de aslen Adanalı olmaları ayrı bir anlam katıyor” şeklinde konuştu.
Konsere, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in de katılması bekleniyor.