Bu yıl Hz. Peygamberin dünyaya gelişinin 1444. yıldönümünün kutlandığı Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri Söke’de devam ediyor.
Söke İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen etkinlikler çerçevesinde konferans gerçekleştirildi. Söke Belediyesi Düğün ve Çok Amaçlı Toplantı Salonları binasında gerçekleşen konferansta, Diyanet İşleri Başkanlığı Haseki Eğitim Merkezi emekli Öğretim Görevlisi Ali Rıza Temel konuşmacı olarak yer aldı.
Kuran-ı Kerin Tilaveti ile başlayan etkinlikte açılış konuşmasını Söke İlçe Müftüsü Ahmet Yayla yaptı. Peygamberimizin ümmeti olmak bize yeter diyen Söke İlçe Müftüsü Ahmet Yayla; “Hz. Peygamberimizin adının her geçtiği anda elleri, yürekleri ve dudakları titreyen bir milletin ahvadıyız. 1989’da Hz. Peygamberi anma programı olarak başlayan bu etkinlikler büyüyerek bugün peygamberimizi daha iyi anlama programlarına dönüştü. Diyanet İşleri Başkanlığımızca her yıl bir tema belirlenirken, bu yılki temamız ise “Birlikte Yaşama Ahlakı” dedi. Müftü Yayla etkinliğe katılan herkese teşekkür etti.
Gerçekleşen Kutlu Doğum Haftası programına katılımın yoğun olduğu gözlenirken; etkinliğin sonunda konuşmacı Ali Rıza Temel’e çiçek takdim edildi, katılımcılara da gül şerbeti ikram edildi.