Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü (ÇHGM) 4. Türkiye Satranç Şampiyonası Muğla’nın Bodrum ilçesinde başladı.
Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl 4.’sü düzenlenen satranç turnuvası Royal Arena Otel’de başladı. Muğla Valisi Amir Çiçek katılımıyla satranç şampiyona açılışı yapıldı. Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafından organize edilen turnuvaya 60 ilden 167 çocuk katıldı. Çocuk yuvaları, sevgi evleri ve yetiştirme yurtlarında büyüyen çocukların katıldığı turnuva 3 gün süreceği öğrenildi. 4. Türkiye Satranç Şampiyonası’na 6 ile 15 yaş arası çocuk kıyasıya mücadele etmeye başladı.
Şampiyona öncesi Kısa bir açıklama yapan Vali Çiçek, “Bodrum’un havası güzel, denizi güzel bu güzellikleri sizlere göstermek istedik. Bulunduğunuz illerde sizler hiçbir zaman yalnız değilsiniz. Sizin yanınızda Devletin şevkati var, sevgisi var, kucağı var, kalbi var. Bütün illerimizde sıcak yuvalarda barındırırken, sizleri en iyi şekilde yetiştirmek istiyoruz. Sizlerin geleceğini en iyi şekilde hazırlanmanız için bakanlığımızın, çocuk hizmetleri genel müdürlüğü ve valilik olarak ne gerekiyorsa yapıyoruz" dedi.
Öte yandan çocuklar turnuva için kaldıkları Royal Arena Otel’de tatil yapma fırsatı bulacak. Royal Arena Oteli Genel Müdürü Naki Bozdağ, çocuklara çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini söyleyerek, “Mini kulüp, sinema gösterimi ve bunun gibi birçok etkilik yapacağız” ifadelerini kullandı.