Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın, gençlere Çanakkale ruhunu yaşatmayı ve ecdatla gençler arasında köprü kurmayı amaçlayan ve yılsonuna kadar 81 ilde düzenlenecek olan “Çanakkale Bir Hilal Uğruna” programı Türk televizyon programcısı ve şair Serdar Tuncer’in sunumuyla Aydın’da yapıldı.
Aydın İl Kültür Müdürlüğü Dr. Hidayet Sayın Tiyatro Salonunda gerçekleştirilen programa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeynel Akın, Gençlik Hizmetleri Daire Başkanı Gürkan Tekin Ak Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Enes Yıldız katıldı.
Türk televizyon programcısı ve şair Serdar Tuncer açılış konuşmasında "Değerli misafirler, muhterem beyefendiler ve hanımefendiler, Çanakkale ruhundan aldığı ilhamla yarınlarımızı aşkla yoğuracaklarına itimadımız tam olan aziz genç kardeşlerim, Aydın’ımızın şiire muhabbete gönül bütün insanlarına selamlıyorum. Tam bir asır sonra Çanakkale’yi, Çanakkale ruhunu bir kez daha yüreklerimize süzelim diye 81 ilde şiiri türküyü bahane edip Çanakkale’yi konuşuyoruz. Efelerin diyarından Çanakkale’yi konuşmak da nasip oldu bunun mutluluğu içindeyim" diye konuştu. Şair Serdar Tuncer’in şiir dinletilerinin yanı sıra Cihan Yıldız’ın Çanakkale türküleri gençlerde Çanakkale ruhunu tekrar canlandırdı.
Etkinlik Çanakkale destanının yaşanmış hikayelerinin anlatılması ile devam etti. Program sonunda savaş esnasında ve gerisinde objektiflere yansıyanlardan derlenen fotoğraf sergisinin ve Çanakkale Savaşında kullanılan savaş malzemelerinden örnekler bulunan Çanakkale savaş Müzesinin açılışı yapıldı.