Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesi Süleyman Şah Konaklama Tesislerinde barınan Suriyeli kadın meclisi üyeleri Peygamber (S.A.V) ruhu şerifleri için mevlidi şerif okutarak, katılımcılara tatlı ikram ettiler.
Ülkelerinde çıkan iç karışıklıktan dolayı Türkiye’ye sığınan ve Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri’nde ikamet eden Suriyeli Kadın Meclisi üyeleri Hz. Muhammed (A.S) ruhu şeriflerine mevlidi şerif okutarak tatlı ikramın da bulundular. Kadınlara yönelik düzenlenen programda, minikler tarafından şiir ve ilahiler okundu. Miniklerin okuduğu ilahi ve şiirler yetişkinleri duygulandırdı. Mevlidi şerifte bayanlara yönelik, Peygamber(a.s)’mın ahlakı, şefkat ve merhameti, insana verdiği değeri, yardımlaşma, dayanışma ve kadına verdiği değeri dile getirdiler. Kadın Meclisi üyeleri tarafından organize edilen mevlidi şerif sırasıyla bütün mahallerde okutularak, peygamber (a.s) anlatılacak.
Akçakale Süleyman Şah Kadın Meclisi Başkanı Bera El Abdullah, "Düzenlenen bu programla istedik ki kadınlar biraz da zayıflayan dini bilgilerini tazelemek ve Peygamber (a.s) şahsında, dayanışmayı, merhameti, sevgiyi ve yardımlaşmayı öne çıkararak onların ruh dünyasına biraz umut vererek psikolojilerini güçlendirmektir. Kadın meclisi Süleyman Şah konaklama tesislerinde yaklaşık olarak bir yıldır kuruldu. Şimdiye kadar onlarca çalışmaya imza attık. Çadır kentte yaşayan bayanlara yönelik, temizlik, sağlıklı yaşam, çevre temizliği, kadının islamdaki yeri, ahlakın önemi, kadına şiddet konusu seminer, erken yaşta evlilik gibi örnek çalışmalar yaptık. Şubat ayında da bütün mahallelerde verilmek üzere Peygamber (A.S) ruhu şeriflerine mevlidi şerif okutarak, Peygamberin ahlakı, şefkat ve merhameti, insana verdiği değeri, yardımlaşma, dayanışma ve kadına verdiği değeri dile getirmektir. İnşallah bu çalışmalarımız, çadır kentte yaşayan hemcinslerimize psikolojik destek olur” dedi
Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri’nde Peygamberin ruhu şeriflerine okutulan mevlidi şerife kadınların ve çocukların yoğun ilgi gösterdiği görüldü. Mevlidi şerifte sık sık tekbir getirilerek ve salavat-ı şerife okundu.
Çocuklar ellerinde kaldırdıkları dövizlerle “ Ey nebi,Anam babam sana feda olsun, Habibiy Muhammed, Allahım Müslümanlara yardım et ve Muhammed (A.S) yolundan ayırma” ifadelerine yer verdiler.