Tokat İl Müftüsü Ahmet Erdem, “İslam ve terör yan yana olamaz. Dünya bize biz birbirimize emanetiz. Bu emaneti yere düşürmeyelim” dedi.
Kutlu Doğum Haftası kutlamaları kapsamında Tokat İl Müftülüğü tarafından Yer Altı Çarşısı üzerinde kitap sergisi açıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşma yapan Tokat İl Müftüsü Ahmet Erdem, İslam’ın bir kardeşlik dini olduğunu söyledi. Böyle bir din ile terörün yan yana olamayacağını ifade eden Erdem, “Ama unutmayalım ki yan yana getirmek isteyenler, insanlığın toplumun huzurunu bozmak isteyenler tarih boyunca olmuştur, belki bundan sonra da olacaktır. Önemli olan bizler bu oyunlara gelmeyeceğiz. Huzurumuzu bozmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. İşte Allah’ın Resulünün bin 400 küsur yıl önce başlattığı birlikte yaşama ahlakı ve bu kardeşliği bugün daha da pekiştirmemiz gerekiyor. Kısaca bu dünya bizlere emanet. Biz birbirimize emanetiz. Gelin bu emaneti yere düşürmeyelim. Başımızda taşıyalım” dedi.
Programda Tokat Valisi Cevdet Can ile Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’nun konuşmasının ardından vatandaşlara gül ve karanfil dağıtıldı. Müftü Yardımcısı Salahattin Şanver’in yaptığı duanın ardından serginin açılışı yapıldı. Tokat Belediyesi tarafından ise katılımcılara şerbet ikram edildi.