ANKARA (AA) - Bolulular, Bolu Federasyonu tarafından düzenlenen iftar programıyla bir araya geldi.

Keçiören'deki Halil İbrahim Sofrası'ndaki iftara, Bolu Valisi Aydın Baruş, Danıştay Üyesi Ahmet Saraç, Kamu Denetçiliği Kurumu Genel Sekreteri İsmail Altıntaş, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Yeniçağa Belediye Başkanı Recayi Çağlar, Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) Başkanı Zeki Açıköz, Bolulu bürokratlar, Bolu'daki sivil toplum örgütlerinin ve siyasi partilerin temsilcileri ile çok sayıda Bolulu katıldı.

Samimi bir havada geçen iftarın ardından Keçiören Belediyesi tarafından kurulan Türkmen çadırlarında Türkiye Aşçılar Federasyonu'nca hazırlanan ikramları tadan Bolulular, keyifli bir akşam geçirdi.

Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Açıköz, Boluluların en yoğun yaşadığı illerden birinin de Ankara olduğunu belirterek, kısa süre önce kurulan Bolu Federasyonunca iftar programının düzenlenmesinin oldukça anlamlı olduğunu söyledi.

Bolu'nun köklü ve zengin bir tarihe sahip olduğunu ifade eden Açıköz, "Amacımız bu zengin ve köklü tarihi birlik ve beraberlik içerisinde yeni kuşaklara aktarmak. Düzenlenen iftar programı bunun için önemli  bir adım oldu. Gelecek dönemde Bolu Federasyonu tarafından benzer çok sayıda etkinlik düzenlenecek, Türkiye Aşçılar Federasyonu olarak biz de bu etkinliklere her zaman tam destek olacağız" diye konuştu.