Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ‘3. RUMELİSİAD Uluslararası Balkan Ekonomi Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, “Balkanların en büyük dostu Türkiye ve Bursa. Bizler Balkanlar’ın huzurunu ve gelişip kalkınmasını hedefliyoruz” dedi.
‘3. RUMELİSİAD Uluslararası Balkan Ekonomi Zirvesi’, Merinos AKKM’de başladı. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ve Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı’nın oluru ile RUMELİSİAD tarafından organize edilen ‘3. RUMELİSİAD Uluslararası Balkan Ekonomi Zirvesi’ ile Türkiye ve Balkan ülkeleri arasındaki ekonomik, ticari ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesi hedefleniyor.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin oturum başkanlığını yaptığı ‘Yerel Yönetimler ve Ekonomik Kalkınma’ konulu panelle başlayan program, Bursalı yerel yöneticiler ve iş adamlarının yanı sıra Balkan ülkelerinden gelen yerel yöneticileri, iş adamlarını ve siyasetçileri Merinos AKKM Orhangazi Salonu’nda buluşturdu.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa ve Balkanlar’da gerçekleştirdiği yatırımların yer aldığı bir sunum yaptı. Bursa’nın kalbinin Balkanlar’da attığını söyleyen Başkan Altepe, “Türkiye ve Balkan ülkeleri arasında gönül bağı var. Bu bağın ekonomik anlamda da gelişmesi çok önemlidir. Türkiye, son 12 yılda hızlı bir gelişim ve kalkınma halinde. Türkiye geliştikçe Balkanlar da gelişir” dedi.
Türkiye ile Balkan ülkeleri arasında kurulan güçlü ilişkilerin temelinde ortak değerlerin var olduğunu kaydeden Başkan Altepe, “Dünya başkenti, yeşil şehir Bursa’da gerçekleştirilen bu zirve, bölgelerarası işbirliğini geliştirecek. Balkanlar’ın her köşesinde Bursa’nın izleri var. Hedefimiz Balkanlar’da yaşayan dostlarımızın huzurlu ve mutlu olmasıdır. Bursa, Balkanlar ile önemli bir bütünleşme yaşıyor. Ülkeler olarak dostluk, işbirliği ve birlikte kalkınma noktasında çalışmaların sürmesini önemsiyoruz. Çünkü dostluk bağlarımız var” diye konuştu.
Balkanlar’daki her sıkıntıda Bursa’nın yardım elini uzattığını anlatan Başkan Altepe, “Balkanlar’da Bursa ve İstanbullu iş adamlarının destekleriyle önemli çalışmalar da gerçekleştirdik. Bursa’da olduğu gibi Balkanlar’da da tarihi mirası ayağa kaldırıyoruz. Balkanlarda restore edilen eser sayısı 45’i buldu” dedi.
Başkan Altepe, Bursa’nın adının dünya çapında duyulduğunu da vurgulayarak, “Balkanlar’ın en büyük dostu Türkiye ve Bursa. Balkanlar stratejik bir bölge. Dostluğumuzu pekiştirmemiz önemli. Balkanların huzuru ve gelişmesi için Türkiye Balkanlar’a güç katacak. Balkanlar Türkiye’den sadece destek görür. Hep birlikte kalkınalım istiyoruz. Türkiye kazansın, Balkanlar kazansın. En önemlisi de barış, sevgi ve dostluk kazansın” şeklinde konuştu.
Başkan Altepe, Bulgaristan’dan Makedonya’ya, Kosova’dan Bosna’ya kadar pek çok noktada Türkiye ve Bursa’nın varlığının hissedildiğini sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından gerçekleştirilen ve Başkan Altepe’nin oturum başkanlığını yaptığı ‘Yerel Yönetimler ve Ekonomik Kalkınma’ panelinde Balkanlardan Bursa’ya gelen Çayır, Veliko Tarnovo, Starigrad, Preşova ve Novipazar Belediye başkanları yaşadıkları şehirlerle ilgili tanıtımlar yaptı, Türkiye ile Balkanlar arasındaki diyaloğun güçlendirilmesini istediklerini söyledi. Misafir başkanlar ülkelerindeki sektörel faaliyetler ve iş potansiyeli hakkında da bilgiler verdi. Programın sonunda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile RUMELİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Kılıkçıer, panelistlere plaket verdi. Bursa ve Balkanlar’a yaptığı hizmetlerle gönülleri kazanan Başkan Altepe’ye de teşekkür plaketi takdim edildi.