Doğu ve Güneydoğu Bölge Baroları Başkanları Dönem Sözcüsü Bitlis Barosu Başkanı Avukat Enis Gül, “Her şeyden önce kimden gelirse gelsin, yaşam hakkına ve toplumsal barışa dönük bu saldırıları kınıyor, yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyoruz” dedi.
Gül, yaptığı açıklamada, seçim öncesi Diyarbakır mitingine yapılan bombalı saldırının şoku atlatılamamışken dün Diyarbakır’da Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran’a yapılan silahlı saldırıyı kınadıklarını söyledi. Gül, açıklamasının devamında şöyle konuştu: “Silahlı saldırı ve bu patlamanın kurbanlarından Civan Aslan’ın cenazesi henüz kaldırılıyor iken aynı gün yani Diyarbakır’da Yeni İhya-Der Başkanı Aytaç Baran silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi. Resmi mercilerce yapılan açıklamalara göre, bu saldırı akabinde meydana gelen başka saldırılar sonucu 3 kişi daha yaşamını yitirmiş ve 3 kişi de yaralanmıştır. Her şeyden önce kimden gelirse gelsin, yaşam hakkına ve toplumsal barışa dönük bu saldırıları kınıyor, yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Son bir hafta içinde Diyarbakır’da yapılan bu saldırıların topluma barışı ve huzuru çok gören kirli ellerin ürünü olduğu açıktır. Birkaç gün önce büyük bir olgunluk ve sorumluluk duygusuyla provokasyonu boşa çıkaran halkın aynı olgunluk ve kararlılıkla iç barışa sahip çıkacağına inanıyoruz.”
Avukat Enis Gül, genel seçimden hemen sonra meclise giren partilerin koalisyona ilişkin görüşlerini açıkladığı bir dönemde ülkeyi bir kaosa sürüklemek halkı karşı karşıya getirerek yeni bir genel seçim ortamı oluşturulması için bazı derin güçlerin devrede olduğu endişesini bölge baroları olarak taşıdıklarını söyledi. Gül, bu nedenle, öncelikle bölge halkını bütün toplumsal kesimleri sağduyulu olmaya ve iç barışa daha güçlü bir şekilde sahip çıkmaya davet etti.