AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Mesut İskenderoğlu, İstanbul’da Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın hain bir saldırı sonucu şehit edilmesi sebebiyle Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Hayrettin Akçıl’a ve Trabzon Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Turan Taşkaya’ya taziye ziyaretinde bulundu.
Başsavcı Hayrettin Akçıl’ı makamında ziyaret eden İskenderoğlu kendisinin de avukat olması sebebiyle bir hukuk adamının böyle bir hain saldırı sonucunda şehit edilmesinden duyduğu büyük üzüntüyü belirterek, “İstanbul’da Cumhuriyet savcımız Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edilmesi hepimizi büyük bir üzüntüye sevk etmiştir. Şehidimize Allah’tan rahmet , yakınlarına ve tüm ülkemize sabırlar diliyorum” dedi.
Yapılan bu saldırının ülkenin milli birlik ve bütünlüğünü hedef aldığını ama asla başarılı olunamayacağını söyleyen Mesut İskenderoğlu, “Ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmaya çalışanlar devletimizden hak ettiği karşılığı almışlardır. Bundan sonra da böylesi olaylara cüret edecekler devletin ezici gücünü fazlasıyla hissedeceklerdir. Ne olursa olsun bu büyük milletin arasına nifak sokmaya, dirliğini bozmaya çalışanlara prim verilmeyecektir. Milletimizin üzüntüsünü paylaşıyor ve Allah sabırlar versin diyorum” şeklinde konuştu.