Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne’de düzenlenen Türk-Yunan Heyeti Meriç İşbirliği Toplantısı sonrası değerlendirmelerde bulundu.
Edirne Lalezar’da düzenlenen Türk-Yunan Heyetleri Meriç İşbirliği Toplantısı’nın ardından Vali Dursun Ali Şahin, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Vali Şahin, dört ana başlık altına topladıkları konularda iki ülke temsilcileri olarak mutabık kaldıklarını belirterek, özellikle Meriç Nehri’nin temizliği, olası taşkın olayları sırasında Türkiye ile Yunanistan arasında oluşturulması planlanan insani yardım koridoru, mavi dil hastalığının sıfıra indirilmesi ve sivrisinekle mücadele konularında ortak hareket etme kararı aldıklarını belirtti.
“HER İKİ HEYET DE BİRBİRLERİNE İYİ NİYETLERİNİ GÖSTERDİ”
Vali Şahin, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, heyetlerin birbirlerine iyi niyet gösterdiğini gördüğünü belirterek, "Özellikle bu Doğu Makedonya-Trakya Valisi’nin ve Evros Bölgesi Valisi’nin benimle aynı düşüncelerde olduğunu görünce, gerçekten son derece sevindim. Biz zaten görüşmelerimizi dört konuda gündem olarak toplamıştık. Öncelikle Meriç Nehri’nin temizlemesi, küçük adacıklardan başlanarak adacıkların ortadan kaldırılması ve bertaraf edilmesi ve adalar üzerindeki ağaçların temizlenmesi konusunda mutabık kaldık. Ancak kendileri bana hükümetlerine ileteceklerini ifade etti. İkinci konumuz ise dezenfekte işleminin Türkiye’de iyi yürüdüğünü kendileri de itiraf ettiler. Bilhassa mavi dil hastalığı konusunda Türkiye’de gayet iyi bir sonuç alındığını belirttiler. Biz de zaten çalışmalarımızı anlattık. Yine bu meyanda iki tarafın yetkilileri zaman zaman bir araya gelecek ve bu konularda neler yaptıklarını birbirlerine anlatacaklar. Diğer bir husus da taşkın zamanlarında insani koridorun açık olacağı, bu gibi durumlarda kanunları ayniyen uygulamanın doğru olmadığını kendisi ifade etti. Zaten bizim arzumuzun da o olduğunu ifade ettik. O konuda da mutabakat sağladık" dedi.
“SİVRİSİNEKLE MÜCADELEYİ ORTAK YÜRÜTECEĞİZ”
Özellikle yaz aylarında komşu ülkede ve kentte yaşamı olumsuz etkileyen sivrisineklerle mücadele konusunda birlikte hareket etme kararı aldıklarını dile getiren Vali Şahin, "Diğer bir konu sivrisinekle mücadelede birlikte hareket edeceğimizi belirttik. Çünkü biz mücadele ettiğimizde sineklerin Yunanistan’a kaçtığını, Yunanistan’ın mücadele ettiğinde sineklerin Türkiye’ye geldiğini ifade ettik. Mücadelenin birlikte olması halinde bunun bir anlam ifade edeceğini belirtti. Bizde ‘evet’ dedik. Bununla ilgili telefonlar, e-mail adresleri karşılıklı verildi. Netice olarak iyi bir toplantı, iyi bir adım atıldığını belirtmek istiyorum" diye konuştu.