Isparta’da yaşayan 42 yaşındaki hasta, böbrek taşı şikayetiyle başvurduğu hastanede böbrek bezi üstünde kitle olduğunu öğrendi. Yaklaşık 10 santimetrelik kitleden Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Üroloji Bölümü’nde olduğu kapalı ameliyatla kurtuldu.
Isparta’da yaşayan tercüman Savaş Arık, böbrek taşı şikayetiyle başvurduğu hastanede böbrek bezi üstünde kitle olduğunu öğrendi. Yaklaşık 10 santimetrelik bu kitleden Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Üroloji Bölümü’nde olduğu kapalı ameliyatla kurtulan Arık, “Yılda ortalama iki kez böbrek taşı ağrısı çekiyordum. Ancak yaşadığım bu son ağrı daha da ağırdı. Bu nedenle daha geniş bir inceleme yapıldı. Eğer yapılmasaydı böbrek üstümdeki bu kitleden haberim olmayacaktı” dedi.
“SİNSİ BİR HASTALIK”
Sağ böbrek bezi üstündeki kitleden laparoskopik yöntemle kurtulduğunun altını çizen Savaş Arık, “Bu sistem sayesinde fazla ağrı hissetmeden çabuk bir şekilde iyileştim. Benim gibi böbrek üstü bezinde kitle olan hastaların 10-15 yıl şikayeti olmadan yaşayabildiğini öğrendim. Böbrek üstü kitleleri sinsi bir ilerleme seyrine sahip. Çok şükür ki erken teşhis sayesinde bu kitleden kurtuldum. Yeniden sağlığıma kavuştuğum için çok mutluyum” diye konuştu.
“TESADÜFEN ORTAYA ÇIKABİLİYOR”
Böbrek üstü bezinin kitlelerine son zamanlarda sık rastladıklarına vurgu yapan Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Üroloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Alim Koşar ise şunları söyledi:
“Bu tümörlerden bazıları yüksek tansiyon, çarpıntı gibi şikayetlere sebep olurken, bazıları tesadüfen çekilen ultrason ve tomografi gibi görüntüleme yöntemleriyle saptanıyor. Hastamızın sağ böbrek üstü bezindeki 10 santimetrelik kitle, laparoskopik yani halk diliyle kapalı yöntemle alındı.”
Laparoskopik yöntemde batına kesi yapılmadığı için hastanede kalış ve rutin hayata dönme süresinin de çok kısa olduğunu sözlerine ekleyen Prof. Dr. Koşar, “Bu yöntem sayesinde hasta; çok kısa sürede sağlığına kavuşmaktadır. Laparoskopik yöntem, hastamızdaki gibi büyük kitlelerde de başarılı bir şekilde uygulanmaktadır” ifadelerini kullandı.