Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer, kentte ’Engellilerin Toplumsal Entegrasyonunun Geliştirilmesi’ projesinin sivil toplum kapasite geliştirme hedefine yönelik etkinliklerin planlanmasına başlanıldığını kaydetti.
Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Sezer, projedeki amacın kentte bu alanda hizmet veren sivil toplum örgütlerinin faaliyet alanlarının geliştirilmesi olduğunu belirtti. Sezer açıklamasındaşu ifadelere yer verdi:
“Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünce ‘Kopenhag Siyasi Kriterlerini’ karşılamaya yönelik olarak AB katılım öncesi Yardım Aracı (IPA-I) kapsamında yürütmekte olduğu ’Engellilerin Toplumsal Entegrasyonunun Geliştirilmesi’ projesinin sivil toplum kapasite geliştirme hedefine yönelik etkinliklerin planlanmasına başlanılmıştır. Bu kapsamda engellilik alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının kapasitelerindeki mevcut yetersizliklerin giderilmesi ve bu yolla sivil toplumun engelli alanında politikalarının belirlenmesinde aktif rol olması ve kuruluşların geliştirdikleri projeler aracılığıyla çözüm üreten sivil inisiyatifler olarak karar alma mekanizmalarında yer almaları hedeflenmiştir. Türkiye’de engelli politikasına bilgi, deneyim, görüş ve önerilerini yansıtma konusunda kapasite gelişimi sağlamak üzere 16 ilde bölgesel nitelikte sivil toplum eğitimleri düzenlenecektir. Bu kapsamda öncelikle engellilere yönelik hizmet veren sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere yerel yönetimler, üniversiteler, ilgili sivil toplum kuruluşları ve kamu kuruluşlarının katılımıyla, Ankara’da 9-10 Nisan 2015 tarihlerinde eğitim yapılması planlanmıştır.”