KASTAMONU (AA) - KADİR YILDIRIM - Merkezi İstanbul'da bulunan İnebolu ve Çevresi Sağlık ve Eğitim Vakfı'nı (İNSEV) kuran ve 43 yıl başkanlığını yürüten TBMM Üstün Hizmet Ödülü sahibi 93 yaşındaki Dr. Salih Osmanoğlu ile ailesi, 1972 yılından bu yana milyonlarca lira bağış yaptı. 

İstanbul'da özel bir hastanenin sahibi olan Dr. Salih Osmanoğlu ve ailesi, 1972 yılından bu yana vakfa milyonlarca liralık bağışta bulundu. Sahibi olduğu hastanede oluşturulan odada hizmet veren vakfa kira, personel ve büro harcaması yaptırmayan Osmanoğlu, daha önce de İstanbul Laleli'deki kliniğini Türk Kızılayı'na bağışladı. 

Vakfın başkanlığını kısa süre önce Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Eyi'ye devreden Osmanoğlu, oy birliğiyle onursal başkanlığına getirildi.

Osmanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vakfın kurulduğu 1972 yılından bu yana 43 yıldır aralıksız olarak mütevelli heyeti ve yönetim kurulu başkanlığını yürüttüğünü söyledi.

Vakfın kuruluşundan bu yana binlerce öğrenciye burs ve ödül dağıttıklarını belirten Osmanoğlu, "Bütün arzum bu işlerin yayılması, okuttuğumuz çocukların, yardım yaptığımız kimselerin bu yola doğru gitmesi, örnek almasıdır. Vakfın yaptığı hizmetlerin sürekli artmasını umuyorum" dedi.

Osmanoğlu, her yıl İnebolu'daki 9 lise ve 9 ortaokuldan birinci, ikinci ve üçüncü olmak üzere 54 öğrenciye toplam 50 bin lira, 50 üniversite öğrencisine de ayda bin lira burs verdiklerini dile getirerek, "Yardım, vefa, dostluk hissi, gittikçe azalıyor. Bu vakıfla bu duyguları artırmak istiyoruz. Ölmekte olan bu hisleri ayakta tutmalıyız. Vakıf olarak öğrencilere her yıl 100 bin lira dağıtıyoruz. Bunların bir kısmı bağışçılar, bir kısmı da hayırseverlerin vakfa bıraktıkları gayrimenkullerin gelirleri ile karşılanıyor" diye konuştu.

- Vakıf ilçeye de pek çok hizmet yaptı

Osmanoğlu, vakıf olarak İnebolu'ya bir huzurevi, iki ilkokul, iki kız öğrenci yurdu, bir kız öğrencievi, sağlıkevi ve hastaneye diyaliz üniteleri kazandırdıklarını da anlatarak, kendisinin son olarak İnebolu'da annesinden kalan tarihi bir konak ve kendisine ait reçel fabrikasını vakfa bağışladığını ifade etti.

Vakfın hizmetleri nedeniyle 2008 yılında TBMM Üstün Hizmet Ödülü'ne layık görüldüğüne dikkati çeken Osmanoğlu, sağlığı elverdiği ölçüde bundan sonra da vakfa maddi manevi katkıda bulunmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.