ÇORUM (AA) - Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından kent merkezindeki bin 225 öğrenciye kaban yardımı yapıldı.

TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, TSO'nun fuar ve sergi kompleksinde gerçekleştirilen törende, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) yanı sıra yönetim kurulu, meclis üyeleri ve iş adamlarının katkılarıyla bir bütçe oluşturulduğunu ve ihtiyaç sahibi öğrenciler için bin 225 kaban alındığını söyledi.

Kabanların, Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde belirlenen ihtiyaç sahibi ilk ve ortaokul öğrencilerine dağıtılacağını ifade eden Başaranhıncal, "Odamız, imkanlar dahilinde her yıl belli adet ve miktarlarda ihtiyaç sahibi öğrencilere yardımda bulunuyor. Eğitim yardımları da TSO için bir gelenek haline dönüştü. İnşallah bundan sonraki yıllarda da devam edecek" diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük de ihtiyaç sahibi öğrencilere yapılan yardımdan dolayı Başaranhıncal ve emeği geçenlere teşekkür ederek, "Ticaret ve Sanayi Odamız geçen yıl öğrencilere bot yardımı yapmıştı, bu yıl da kaban yardımı yapıyor. Bu tür yardımlar, ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarının giderilmesinin yanı sıra yardımlaşma duygusunun pekişmesine de vesile olmaktadır. Yardımların bundan sonraki yıllarda da devam etmesini temenni ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından kabanlar okul yetkililerine teslim edildi.