Konya’nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, Başkan Yardımcıları Halim Gümüşel ve Kahraman Göksu ile birlikte Karayolları36.Şube Şefi Tahsin Başünlü’yü ziyaret etti.
Özaltun, burada yaptığı açıklamada, ilçe merkezinde karla mücadele çalışmaları yürütülen tüm mahalleler ile sokakları gezerek faaliyetlerin son durumunu yerinde görmek amacıyla incelemede bulunduklarını belirterek, “Yaklaşık 2,5 saat boyunca merkezimizdeki yollarımızı gezdik, şükürler olsun ki, Beyşehir’de kapalı yolumuz olmadığını bir kez daha gördük” dedi. Beyşehir’in çevre il ve ilçelere olan bağlantı yollarının durumu hakkında bilgi almak için de Başünlü’yü ziyaret ettiklerini dile getiren Özaltun,”Bu konuda da tüm yolların açık olduğu bilgisini aldık. Beyşehir’de sıra yol açma çalışmaları sonrasında yol kenarlarındaki karları temizlemeye geldi. Sohbet ettiğimiz vatandaşlarımızın da talebi bu yönde. Fakat yol kenarlarına park edilen araçlar ekiplerimizin temizlik çalışmasına engel oluyor. Bu konuda ekiplerimiz çok sıkıntı yaşıyor, vatandaşlarımızdan yardımcı olmalarını bir kez daha yinelemek istiyorum. Araçlar lütfen gelişigüzel park edilmesin” şeklinde konuştu.
Beyşehir merkezin dışındaki mahallelerde ise önceki gün yoğun bir tipinin etkili olduğunu vurgulayan Özaltun, şöyle devam etti:
“Özellikle köyden mahalleye dönüşen yerlerde, tipiden dolayı bizim temizlediğimiz yollar yarım saat sonra tekrar tekrar kapandı. Tipi kesilmiş durumda ve hemşehrilerimiz rahat olsun; tipiden dolayı kapanan yolları da açmayı ihmal etmiyoruz. Personelimiz 7/24 saat esasına göre aralıksız çalışıyor. Cansiperane çalışan personelimize, Büyükşehir Belediyesi, KOSKİ, Karayolları personeline yapmış oldukları fedakârca çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum.”