Vali Büyük, mesajında şunları söyledi;
“Toplumun temel çekirdeği olan aile olgusu; sosyal yaşantımızın, milli ve manevi değerlerimizin, gelenek ve göreneklerimizin gelecek nesillere aktarılmasında hayati önem taşımaktadır.
Toplumun en küçük yapı taşı olan ailenin temel direği ise babalardır. Babalar, ailenin ihtiyaçlarının karşılanmasında, toplumsal değerlerin korunmasında, adalet, paylaşma, sorumluluk, sevgi, saygı, otorite gibi hayati değerlerin kuşaktan kuşağa aktarılmasında belirleyici bir rol üstlenmektedir.

Üstlendikleri maddi sorumlulukların yanı sıra, gösterdikleri hoşgörü, sevgi ve şefkatle aile bağlarının güçlenmesini, çocuklarda güven duygusu oluşmasını sağlayan babalar, toplumsal yapımızın şekillenmesinde, yeni nesillerin yetiştirilmesinde aile kurumumuzun yaşatılmasında anneler gibi çok önemlidir. Ailesi için her türlü fedakarlığı üstlenen, her türlü çileye göğüs geren, ailesinin mutluluğunu kendi mutluluğu sayan babalar, çocuklarını geleceğe güvenle hazırlamak için özveriyle çaba harcamaktadır.

Evlatlarını ülkesine, milletine ve topluma yararlı birer fert olarak yetiştirmek için her türlü zorluğa göğüs geren, yaşamları boyunca maddi ve manevi bütün imkanlarını aileleri için seferber eden, tecrübeleriyle her zaman yol gösterici olan hayatımızın her anında emeği bulunan tüm babaların gününü kutluyor, aileleriyle birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hayat diliyor, saygılarımı sunuyorum.”