10 yılda sahnelediği oyunlarla 100 bin izleyicinin karşısına çıkan Balçova Gençlik Tiyatrosu son oyunu ’Soyut Padişah’ ile izleyenleri hem düşündürdü hem de güldürdü.
Tiyatro, dünya genelinde sinema ve televizyon karşısında ayakta durma çabası verirken Balçova Belediyesi bünyesinde hizmet veren Balçova Gençlik Tiyatrosu 10 yılda yüzlerce tiyatrocu yetiştirdi. Adeta bir okul görevi üstlenen gençlik tiyatrosu bu süre zarfından sahnelediği 200 farklı oyunla 100 bin kişiye de ulaşarak kırılması güç bir rekora imza attı. Ferhan Şensoy’un yazdığı ve yönetmenliğini Necdet Erdeniz’in yaptığı Soyut Padişah isimli son oyunları ile tekrar izleyici karşısına çıkan Balçova Gençlik Tiyatrosu Osmanlı’nın son döneminde yaşayan ancak hakimiyeti elinde bulunduramayan bir padişahı hicvederek anlattı. Günümüzdeki olayları da zaman zaman padişahlık dönemi ile birleştirip eleştiren oyun izleyicileri hem güldürdü hem de düşündürdü.
Oyunun sonunda ekibi tebrik ederek çiçek veren Başkan Mehmet Ali Çalkaya, sanatın her dalında özellikle gençlere imkan tanıdıklarını ifade ederek “Arkadaşlarımız ilk başladıklarında metruk bir binada prova yapmaya başladılar. Ama onlar hayatın her alanına çok farklı bakıyor ve mücadele ediyorlar. Bugün de son zamanlarda oluşturulmak istenen Osmanlı hayranlığını çok güzel ele almışlar. Oluşturulmak istenen Osmanlı hayranlığından çok Cumhuriyet’in bizlere ne kazandırdığını çok güzel anlatıyorlar” diye konuştu. Soyut Padişah Oyunu öncesi Balçova Çocuk Tiyatrosu’da “Yaramazı Affetmek” isimli oyunu sahneledi.