Şanlıurfa’da kaldırımı 50 santimetreden fazla işgal eden 9 iş yerine para cezası kesildi. Zabıta ekipleri, yanlarında getirdikleri metreyle önce tezgahları ölçtü ardından ceza makbuzlarını doldurdu.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, daha önce defalarca uyardığı halde kaldırımları 50 santimetreden fazla işgal eden 9 iş yerine cezai işlem uyguladı. Geçtiğimiz hafta Akarbaşı, Haşimiye ve Divanyolu Caddesi başta olmak üzere kentin birçok noktasında iş yerlerini denetime tabi tutmuş, denetimlerde kaldırımları işgal ederek yayaların geçişini engelleyen iş yerlerini sözlü ve yazılı olarak uyarmıştı. Son denetlemelerde ekipler, uyarıların dikkate alınmadığını görünce, yanlarındaki metre ile tezgahları tek tek ölçerek, sınırı aşıp, aşmadıklarını belirledi. Ekipler, kaldırımı kullanan ve 50 santimetre sınırını aşan iş yerlerine para ceza uyguladı.
Büyükşehir belediyesi zabıta ekipleri, Demokrasi Caddesi’ndeki denetim çalışmalarını, Eyyübiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile organize yürüttü.