Nevşehir Milletvekili adayı Eczacı Mustafa Açıkgöz, Samsun’da görevi başında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Op.Dr. Kamil Furtun’a düzenlenen çirkin saldırıyı şiddetle kınadı.
Nevşehir Milletvekili adayı Eczacı Mustafa Açıkgöz, Op.Dr. Kamil Furtun’a Allah’tan rahmet, kederli ailesine de başsağlığı dileyerek, “En büyük temennimiz sağlıktaki şiddet olaylarının bir an evvel son bulmasıdır.” dedi.
Milletvekili adayı Açıkgöz, Samsun’da Göğüs Hastalıkları Hastanesinde görevli Op.Dr. Kamil Furtun’un görevi başında hasta yakını tarafından vurularak hayatını kaybetmesinin tüm ülkeyi yasa boğduğunu belirtti.
“Hacı Bektaş Veli’nin, insanın cemâli sözünün güzelliğidir, düsturuyla halka hizmet eden sağlıkçılarımıza yardımcı olmayı vicdanı bir görev olarak bilmemiz gerekir” diyen Açıkgöz; “Bir eczacı olarak, sağlık alanında hizmet veren bütün kurumlara ve sağlık çalışanlarımıza başsağlığı diliyor, ülkemize sağlık alanında çağ atlatan çalışanlarımıza, hizmet sunumunda yardımcı olmayı vicdani bir sorumluluk olarak görmemiz gerekiyor” diye konuştu.
Sağlıkta şiddet olaylarını kınadıklarını ifade eden Açıkgöz; “Geçtiğimiz gün görevi başında hayatını kaybeden doktor kardeşimiz Kamil Furtun’a Allah’tan rahmet kederli ailesine de başsağlığı diliyorum. Sağlıktaki şiddet olaylarının bir an evvel son bulması bizim en büyük temennimizdir. Gecesini gündüzüne katarak, ailesinden, kedinden ödün veren sağlıkçılarımıza düzenlenen bu tür saldırılar, milletimizin huzuruna düzenlenmiş saldırılardır. Toplumumuzda ahlaki ve vicdani sorumluluk bilincini artırarak, çabası sadece hayat kurtarmak ve insana hizmet etmek olan sağlık çalışanlarımızın, daha güvenli, daha rahat ortamlarda görev yapabilmesi için, toplumun her kesiminden insanın elini vicdanına koyması ve sağlık görevlilerini de kendi evlatları gibi görmesi sağlıkta yaşanan şiddet olaylarının önüne geçeceğine yürekten inanıyor, bu tür olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum. İnsan onurunu ve hayatını hiçe sayacak kadar vahşileşen bu tür olayları şiddetle kınıyor, Ülkemizin huzur, güven ve istikrar ortamını bozacak her türlü olumsuz olay karşısında vatandaşlarımızı sağduyulu davranmaya davet ediyorum.” diye konuştu.