Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler nedeniyle kentte çalışan basın emekçileri ile yemekte bir araya geldi.
Gazetecilerin sorunlarının konuşulduğu yemekte Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ ve Erol Korkmaz da hazır bulundu. Toplantıda Başkan Cahan basına destek olmaya devam edeceklerini belirtti.
Basın ile güzel bir organizasyonda buluşmanın heyecanını yaşadıklarını ifade eden Başkan Cahan, basın çalışanlarının yaşadıkların bütün sıkıntılara rağmen görevlerini en iyi şekilde sürdürdüğünü kaydetti. Uşak’ın basın kuruluşları ve çalışanları ile şanslı bir kent olduğunu vurgulayan Cahan, “İlimizde çalışan medya mensupları gece gündüz demeden bütün olumsuz hava koşullarında dahi fedakarca görevlerini yürütmektedir. Halkımızın haber alma hakkını en güzel şekilde yerine getiren basın emekçilerimiz kurumlar ile halk arasında bağ oluşmasında da önemli bir misyon üstlenmektedir” dedi.
Belediye olarak belirli periyotlarda basın emekçileri ile buluşarak kent ile ilgili sorunları onların gözünden gördüklerini kaydeden Cahan, bundan sonra da toplantılara devam edeceklerini aktardı. Kentte ortak aklın yürütülmesi için gazeteciler ile birlikte sorunları irdelemeye devam edeceklerini anlatan Cahan, “Belediyemiz bundan sonra da geçmişte olduğu gibi ilimizin en iyi duruma gelmesi adına ortak akıl için çalışmalarına devam edecektir. Kentimizde her bireyin fikirlerini önemsediğimiz gibi vatandaşlarımızın beklentilerini de bizlere anlatan basın emekçilerimiz ile ortak aklı daha da işlevsel hale getireceğiz” diye konuştu.
Uşak’ta basın ile belediyenin örnek bir çalışma içinde olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Asırlarca, basın mensupları devletlerin yönetiminde ve işleyişinde farklı bir yerde bulunmuştur. Vatandaşların sorunlarını yetkililere aktarmasında görev edinen basın çalışanları görevleri itibari ile önemli bir iş yapmaktadır. Çağdaş medeniyetlerde de basın olmazsa olmaz olgular arasında yer almaktadır. Biz de ilimizde basınımız ile gurur duymaktayız. Toplumsal sorumluluğunu bilen basın çalışanlarımız kentimizin yaşanabilir bir kent olmasında bizler ile sürekli diyalog halindedir. Bu nedenle basınımız ile örnek bir çalışma içindeyiz. Bu düşünceler ile 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tekrar kutluyorum” dedi.