Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), () - BODRUM Belediyesi'nin gönüllü dalgıçları tarafından 4 haftadan bu yana sürdürülen koylardaki deniz dibi temizliği çalışmalarında, denizden 6 tonun üzerinde çöp çıkartıldı. Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon, "Dalgıç personelim mesaileri dışında kış aylarında dahi fedakarca yağmur- soğuk demeden dalış yaparak koyları plajları pırıl yaptı. Başkan olarak çok şanslıyım. Çünkü personelimdeki profesyonel dalgıç sayısının fazla olması, deniz dibi çalışmalarındaki işimizi çok kolaylaştırdı. Deniz kenarındaki her belediyeye böyle personel lazım" dedi.
Bodrum Belediyesi'nde görevli Sosyal İşler Birimi Amiri Osman Gökmen, Sosyal İşler Birimi memuru Çelebi Kocaoğlan, Destek Hizmetleri Gurubu memuru Deniz Büyüksöylemez, Kalite Yönetimi Birimi Memuru Eray Bartan, Park ve Bahçeler Bölümü işçisi Ramazan Cömert, zabıta memurları; Hakkı Aydoğan, Mustafa Karabağlı, Serdar Özpınar ve Nevzat Dıngıl'dan oluşan gönüllü dalgıç timi, hafta sonları tatil yerine koylarda deniz dibi çalışması yaptı. Profesyonel dalgıç olan belediye personelinin 4 hafta süren çalışmalarında altı tonu aşkın çöp toplandı. Ayrıca dalgıç timi, çeşitli etkinliklerle başta öğrenciler olmak üzere halka deniz temizliğinin önemini anlattı.
BAŞKAN MEMNUN
Belediye Başkanı HP'li Mehmet Kocadon, "Dalgıç personelim mesaileri dışında kış aylarında dahi fedakarca yağmur soğuk demeden dalış yaparak koyları, plajları pırıl pırıl yaptı. Başkan olarak çok şanslıyım. Çünkü personelimdeki profesyonel dalgıç sayısının fazla olması, deniz dibi çalışmalarındaki işimizi çok kolaylaştırdı. Her belediyeye böyle personel lazım" dedi.
4 HAFTA DAHA SÜRECEK
Sosyal İşler Birimi Amiri Osman Gökmen, 4 haftadan bu yana hafta sonları denize gittiklerinri anlatırken, "Belediyenin çeşitli birimlerindeki dalgıç arkadaşlarla; cumartesi ve pazar günleri, 6-8 saat çalışıp 5- 30 metre derinlikteki çöpi ve atıkları toplayarak tekneler aracılığıyla karaya çıkartıyoruz. Topladığımız çöplere bakılırsa yaz aylarında tatile gelenlerin ve deniz aracı olanların sularımızı nasıl hor kullandığı anlaşılır. Bizler dört hafta daha bu temizliği gönüllü olarak sürdüreceğiz. İlçemize gelen konuklardan deniz temizliği konusunda daha duyarlı ve hassas olmalarını rica ediyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI