Diyarbakır’ın Dicle Kaymakamlığı Halk Eğitim Merkezi ile Diyarbakır İş-Kur İl Müdürlüğü işbirliğinde giyim atölyesi ve servis elemanı kursları açıldı.
Açılışa Kaymakam Remzi Kattaş, İş-Kur İl Müdürü İsmail Koç, Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Nuri Dilek, Belediye Başkanı Abdulsamet Bilgin, Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Deryan Aktert, kurum daire amirleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.
Kaymakam Remzi Kattaş, geçen yıl ilçe proje birimi kurduklarını, proje ekibi marifetiyle Köye Dönüş Rehabilitasyon Projesi kapsamında giyim atölyesi projesi hazırladıkları projenin içeriğinin, Ramazan ayında Dicleli esnafa yapılan iftarda daha da genişletilebileceğine dair fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi.
Halk Eğitim Merkezi Müdürü İhsan Aküzüm, kurum olarak halkın istihdamını sağlayıcı, gelir getirici, aile ekonomisine katkı sağlayacak beceri ve meslek edinimi kursları açtıklarını, İş-Kur işbirliğinde de giyim atölyesi ve servis elemanı kursunu açtıklarını ifade etti.
İş-Kur İl Müdürü İsmail Koç da, kurum olarak olarak vatandaşların istihdamını sağlayacak projeler yaptıklarını, Dicle Kaymakamlığı’nın yaptığı çalışmaları memnuniyetle gördüklerini, Dicle ilçesinin gelişimi, geleceği için ellerinden gelen tüm gayretleri sarf edeceklerini, bunun için Dicle halkına kürsüden söz verdiğini belirterek, açılan kursların hayırlı olmasını diledi.
Konuşmaların ardından açılışları yapılan kurslar gezildi.