Türkiye Özel Sporcular Federasyonu tarafından Antalya’nın Alanya ilçesinde düzenlenen 2. Bölge Yüzme Şampiyonasında Manisalı iki otistik çocuk aldıkları madalyalarla Manisa’nın gururu oldular. Manisa’nın ilk kez katıldığı yarışmadan madalyalarla dönülmesi otistik çocuğu olan aileleri de mutlu etti.
Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından düzenlenen 2. Bölge Yüzme Şampiyonası, 3-5 Mart tarihleri arasında Alanya Belediyesi’nin ev sahipliği ile Olimpik Yüzme Havuzu’nda gerçekleşti. Doğu Anadolu, Ege, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Karadeniz Bölgelerini kapsayan şampiyonaya yaklaşık 150 sporcu katıldı. Manisa’nın ilk kez 2 sporcuyla temsil edildiği yarışmada, otistik çocuklardan 10 yaşındaki Efe Zeybek 8-11 yaş grubunda Serbest Stilde 1. olurken, 14 yaşındaki Mustafa Çağrı Çekim ise 12-15 yaş grubunda 2’inci ve 3’üncülük madalyalarını kazandı.
Manisa’nın adını duyuran iki otistik çocuğun başarısını kutlamak için Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün bahçesinde bir tören düzenlendi. Törene, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Önal, Ahmet Songüler, Manisa Otizm Derneği Başkanı Saadet Şeranoğlu, gençler ve aileleri katıldı.
BU BAŞARILAR 3 AYDA ORTAYA ÇIKTI
Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman, “Özel Sporcular Spor Federasyonunun yüzme etkinliğine 2 otistik çocuğumuz katıldı. Bunlar 150 sporcu içerisinde kendi dallarında birisi Ege Bölge birincisi, diğeri de Ege Bölge ikincisi ve üçüncüsü oldu. Sporcularımızı kutluyoruz. Bu başarılar 3 aylık bir süre içerisinde ortaya çıktı. İnşallah daha iyi çalışmalarla bu sayıları ve farkındalığı da artıracağız” dedi.
Otistik çocukların yüzme antrenörü Elif Altungül ise, “3-5 Mart tarihleri arasında Antalya’nın Alanya ilçesinde gerçekleşen yarışmaya 150 sporcu katıldı. Manisa olarak 2 sporcuyla katıldık. 10 yaşındaki Efe Zeybek 8-11 yaş grubunda Serbest Stilde 1. oldu. 14 yaşındaki Mustafa Çağrı Çekim ise 12-15 yaş grubunda 2. ve 3. oldu” dedi.
BU BAŞARI MANİSA’DA BİR İLK
Bu başarının Manisa’da bir ilk olduğunun altını çizen Manisa Otizm Derneği Başkanı Saadet Şeranoğlu, “Otizmli çocuklarımız ilk defa Türkiye’de bir şampiyonaya katıldı. Fırsat verildiği zaman otizmli çocuklarımızın neler yapılabileceğini müdürümüz Savaş Duman sayesinde gördük. Daha önce otizmli çocuklarımız böyle bir yarışmaya katılmamışlardı. Bırakın Türkiye’yi Manisa dışını çıkmamışlardı. Müdürümüz ve hocamızı sayesinde çocuklarımızı böyle yerlerde görmek bizleri çok mutlu etti” diye konuştu.
“ENGELLİ SPORCULARI PARALİMPİK OLİMPİYATLAR GÖRMEK İSTERİM”
Türkiye’de 10 milyona yakın engellinin olduğunu kaydeden AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, “Bu gençlerimizin mutlaka üretimin içinde bulunması gerekiyor. 12 yıllık AK Parti iktidarında engellilerimize bir yandan maaş bağlıyoruz, diğer yandan bakım ücreti ödüyoruz. Bir diğer yandan da istihdam oluşturmak istiyoruz engelli ve mahkumlarla ilgili. Bunların da kotalarını yükseltiyoruz. Gerek kamu sektöründeki gerek özel sektördeki işverenlerimizin bu noktada kotaları tam doldurmalarını istirham ediyorum. Herkes bu noktada duyarlı olmalı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüzün üstün gayretleri var. Kendisi bir spor adamı. Doktorasını yapmış, doçentliğini almak üzere. Burada engelli ve otistik çocuklarımızla ilgilenmesi, sporu tabana yayması, 7’den 70’e herkesin spor yapmasını temin etmesi takdiri şayan bir durum. Çok güzel derece aldı çocuklarımız. Bunlarla yetinmemelerini söylüyorum. Buradan bir çağrıda bulunuyorum; gelin bizi Paralimpik Olimpiyatlarında temsil edin. Her 4 yılda bir Olimpiyatların ardından Paralimpik Olimpiyatları yapılıyor ve en son yapılan bu olimpiyatlarda normal insanlardan ok daha fazla madalya aldık. Türkiye’nin tanıtımını yaptılar, ay yıldızlı bayrağımızı göndere çektirdiler, İstiklal Marşımızı okuttular. Demek ki bizim çocuklarımız yetenekli, anne babalar yetenekli, anne babalar fedakar, idarecilerimiz fedakar. Burada gençlerimizi tebrik ediyorum. Manisa’da ilk defa olarak otistik engelli gençlerimiz özel sporcular statüsünde Alanya’da derece yaptılar madalya aldılar. Manisa’nın tanıtımını yaptılar, Manisa’ya katkıda bulundular ve katma değer sağladılar. Paralimpik Olimpiyatlara Manisa’dan çok sporcu göndereceğiz. herkesi kutluyorum” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri başarılı iki otistik sporcuya hediyelerini takdim etti.