Ahmet AKKUŞ/NUSAYBİN (Mardin), () - MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde bulunan özel bir dershaneye bu sabah saatlerinde baskın düzenleyen polis arama yaptı.
Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlar Grup Amirliği'ne bağlı ekipler, Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan özel dershaneye, buradaki yetkililerle birlikte girdi. Polis ekipleri sınıfları aradıktan sonra evrakları incelemeye aldı. Saat 07.00'de başlayan inceleme akşam saatlerine kadar devam etti. Özel dershane müdürü Cemalettin Bal, operasyonun mali konularla ilgili olduğunu belirterek, şöyle dedi:
"Saat 07.00 civarında geldiğim zaman baktım ciddi manada polis arabaları var, buraya gelmişler. Tutanağı okuduğum zaman değişik işler, içeriği belli olmayan bilgilerle burada arama yapıyorlar. Vergi kaçırıyormuşuz. Şu anda öğrenci dosyalarına bakıyorlar, almış olduğumuz faturaları mali açıdan inceliyorlar. Bütün odaları kamera eşliğinde gezdiler. Keşke bu gelen ekip 6-7 Ekim olaylarında dersanenin 600-700 milyar zararı olduğunda, 1-2 ay içerisinde ders vermediğimiz zaman gelselerdi. Bu şekilde burayı koruyabilselerdi. Keşke 6-7 Ekim hiç yaşanmasaydı. Memurdur işini yapıyordur. Ama bu aramalar bizi yaraladı. Eğitimle ilgili hiçbir şey sormadılar. Sadece mali açıdan inceleme yapıyorlar."

FOTOĞRAFLI