Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir’in çocuklara olan sevgisini karşılıksız bırakmayan çocuklar, Özdemir’i gördükleri yerde çevresine toplanıp boynuna sarılarak sevgilerini gösteriyorlar.
Başkan Özdemir, ilçe merkezi ve ilçeye bağlı kırsal mahallelerin sorunlarını yerinde görmek ve Araban Belediyesi tarafından verilen hizmetleri yerinde görüp denetlemek için gittiği her yerde kendisini karşılayarak sevgi gösterisinde bulunan çocuklara değişik hediyeler dağıtarak onlarla mutlaka bir süre sohbet etmeden geçmiyor.
Gittiği her yerde çocukların yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Özdemir, ’’2009 yılı yerel seçimlerinde Araban Belediye Başkanlığı görevine seçilmeden önceki esnaflık dönemimde de çocuklara gösterdiğim sevgi ve ilgiden dolayı onların da bana sevgileri her geçen gün artarak devam ediyor. Araban Belediye Başkanı seçildiğim 2009 yılı yerel seçimlerinden bu yana da bir yandan belediyemizin verdiği hizmet çalışma alanlarını kontrol ederken, diğer yandan vatandaşlar ve çocuklarla sohbet etmek beni oldukça mutlu ediyor. Çocuklarımız bizim için çok önemli. Onların iyi bir ortamda yetişmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Çünkü onlar gelecekte bu ülkeyi ve bu memleketi yönetecek yetişkinler olacaklardır" dedi.
Özdemir, şunları söyledi:
"Şunu çok iyi bilmek gerekiyor ki hayat çok hızlı geçiyor. Çocuklarımız büyüyor. Ama çocuklarımızı nasıl yetiştirirsek gelecekte de onlar da bize ve yeni kuracakları ailelerine öyle davranacaklardır. Bu yüzden attığımız her adımı sevgi çerçevesinde atmamız gerekiyor. Bugünün çocukları geleceğimizin yöneticileri olacaklardır. Mutlu ve sevgi dolu bir gelecek için çocuklarımızı her zaman sevgi içinde büyütmemiz gerekir. Çocuklarımızı öpüp koklamak ve onlarla ilgilenmek için her anı değerlendirmek gerekir. Mutlu bir gelecek için mutlu huzurlu çocuklar yetiştirmek gerekir. Belediye Başkanı olarak ben de bunları yapıyorum. Çocuklarımız bizim her şeyimizdir.’’