Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Bursa’da, ağır zihinsel hastalığı bulunan kişilerin tedavi gördüğü İbn-i Sina Özel Bakım Merkezi’nde "çocukların kelepçelendiği", "aç bırakıldığı" ve "kalorifer peteklerine bağlandığı" iddialarıyla ilgili inceleme başlatıldığını açıkladı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın resmi twitter hesabı üzerinden, bugün bazı medya organlarında yer alan "Kelepçeli Bakımevi" başlıklı habere ilişkin açıklama yapıldı.
Açıklamada söz konusu haberde yer alan özel bakım merkeziyle ilgili iddiaların 14 Ağustos 2014 tarihinde Bursa Valiliği’nin onayıyla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından araştırılarak, 28 Kasım 2014 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulduğu hatırlatıldı.
Bakanlığın müfettişleri tarafından iddiaların araştırıldığına dikkat çekilen açıklamada, "Yapılan teftişte söz konusu iddiaların asılsız olduğu tespit edilmiştir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı her türlü iddiayı titizlikle incelemekte ve gereğini yapmaktadır. Bakım ve koruma altında olan vatandaşlarımıza yönelik yasal, hukuki işlemler Bakanlığımızın ilgili birimleri tarafından takip edilmektedir" denildi.