Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 2014 EKPSS’ye, Konyaaltı Belediyesi etüt merkezinde hazırlanan engelli bireylerin yüzde 87’sinin 60 ve üzeri puan aldığına dikkat çekti.
Konyaaltı Belediyesi Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) hazırlık etüt merkezi, sınav sürecini tamamladı. Görme engelli, işitme engelli, zihinsel engelli, dil ve konuşma engelli, ruhsal ve duygusal engelli ve kronik hastalığı bulunan 61 kişi, Konyaaltı Belediyesi Hazırlık Etüt Merkezi’nde 2014 EKPSS’ye hazırlandı. Konyaaltı Sosyal Hizmetler Merkezi’nde (KOSHİM) modern sınıflarda Matematik ve Sosyal Bilgiler alanında ders gören engelli bireylerin yüzde 87’si Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda, 60 ve üzeri puan aldı.
İnsanca ve onurlu bir yaşam sürdürebilmenin ön koşulunun üretkenlik olduğunu belirten Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, bu anlayışla meslek sahibi olmak isteyen engelli bireylerin elinden tuttuklarını söyledi. Başkan Böcek, “Engelli bireylerin topluma uyumunda, toplumla bütünleşmesinde bir işe sahip olması büyük önem taşır. Engelli birey yaşadığı topluma üreterek katkıda bulunamadığı takdirde kendisini ailesine ve topluma yük olarak görmekte. Konyaaltı Belediyesi olarak bu konuda üzerimize düşen görevi yaptık ve memur olmayı hayal eden ancak uygun bir hazırlık kursu bulamamış engelli bireylerimiz için EKPSS hazırlık etüt merkezi projesini hayata geçirdik” diye konuştu.
2014 EKPSS’ye Konyaaltı Belediyesi Etüt Merkezi’nde hazırlanan engelli bireylerin yüzde 87’sinin 60 ve üzeri puan aldığını ifade eden Başkan Muhittin Böcek, kursa katılan engelli bireylerin yüzde 74’ünün 18 ile 30 yaş arasında olduğuna dikkat çekti. Başkan Böcek, Konyaaltı Belediyesi Etüt Merkezi’nde kurslara katılan engelli bireylerin yüzde 70’inin bugün bir işte çalışmakta olduğunu bildirdi.