Gün sonunda bankacılık endeksi yüzde 3,16, holding endeksi yüzde 1,60 düşüş kaydetti. Günün kazandıran tek sektör endeksi ise yüzde 0,43 ile "sigorta" oldu.
Güne yükselişle başlayan BIST 100 endeksi, dün akşamki ABD Merkez Bankası (Fed) kararlarının ardından döviz kurları ve faizlerin yükseliş eğilimini devam ettirmesi ile sert bir şekilde düşüşe geçti.

DOLAR YENİDEN UÇUŞA GEÇTİ! DOLAR YENİDEN UÇUŞA GEÇTİ!

Dolar/TL dün akşam gördüğü 2,6450 seviyesinden bugün 2,68'in üzerine kadar yükselirken, 2 yıl vadeli gösterge tahvilin bileşik faizi ise yüzde 10'a çıktı.

EURO 3 LİRAYI AŞTI

Bu arada Euro/dolar paritesi 1,1231 ile son iki ayın zirvesine çıkarken euro içeride de yükseldi. Euro/TL gün içinde 4 kuruşa yakın bir artışla 3.0041'e yükselerek 4.5 ay sonra ilk defa 3 liranın üzerine çıktı.

MERKEZ'DEN ÇOK KRİTİK UYARI! MERKEZ'DEN ÇOK KRİTİK UYARI!

Euro bölgesi devlet tahvil getirilerindeki yükseliş ortak para birimi Euro'yu destekliyor. Almanya'nın devlet tahvillerinin getirisi deflasyon endişelerinin azalması ve Yunanistan'ın mali yardım müzakerelerinin sonuca ulaşacağı beklentisiyle dün iki yılın en sert yükselişini kaydetti.