Uşak’taki esnaf odaları ve Yeni Sanayi Sitesi esnafını ziyaret eden AK Parti Uşak Milletvekili aday adayı Erol Korkmaz, göreve geldiğinde kentte mesleki eğitimin yaygınlaşması ve esnafın nitelikli eleman sorununun çözülmesi için kurumlar arası istişare kültürünü oluşturacağını söyledi.
AK Parti’den 25’inci dönem Milletvekili aday adayı Erol Korkmaz, kentteki sivil toplum kurumu ziyaretleri kapsamında, esnaf oda başkanları ile bir araya gelerek, sorunları istişare etti. Aşçılar ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Şeref Parlas, Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Amcaoğlu, Manavlar ve Pazarcılar Odası Başkanı İsmet Kızılay ve Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ayçiçek’i ziyaret eden Milletvekili aday adayı Erol Korkmaz, Yeni Sanayi Sitesi esnafıyla da buluştu. Ziyaretlerde esnafın sorunlarını dinleyen Erol Korkmaz, kentteki her meslek grubunun talep ve beklentileri bulunduğunu belirterek, “Bize düşen esnafın isteklerini yerine getirmektir. Bu noktada bütün esnaf odaları ve birlikleriyle sık sık istişarelerde bulunacağız. Hiçbir görüş ayrımı yapmadan, esnafın dertlerine çözüm sağlayacağız” dedi.
MESLEKİ EĞİTİMİN YAYGINLAŞMASINI SAĞLAYACAĞIZ
Esnafın kentte istihdama önemli katkılar sağladığını dile getiren Erol Korkmaz, esnaflığın bir kültür olduğunu ve ekonominin önemli bir saç ayağını oluşturduğuna değindi. Selçuklu ve Osmanlı döneminde esnaflığın bir eğitim kurumu gibi görüldüğünü söyleyen Erol Korkmaz, “Esnafımız bugün de meslek edinme noktasında, adı konmayan ve bir çok gencimizi iş sahibi yapan önemli bir güçtür. Maalesef daha önceki iktidarlar döneminde sürekli önü tıkanan mesleki eğitim yeterli olmadığı için, esnafımız çırak ve kalfa bulmakta sıkıntılar yaşayabiliyor. Şu anda bir çok meslek grubunun gelecekte yaşatılması için altyapı problemi mevcut. Bu noktada hükümetimizin mesleki eğitimi özendirici ve geliştirici çalışmaları var. Göreve geldiğimizde, Uşak’ta mesleki eğitimin şu andaki durumundan daha aktif hale gelmesi ve gençlerimizin sevdikleri işi yapma noktasında önünün açılması için çalışmalarımız olacak. Bu konuda kentteki esnaf odaları ve eğitim kurumları ile mesleklerin yaşatılması noktasında istişare kültürünü ön plana çıkaracağız. Ailelerin de mesleki eğitime yeterli önemi vermesi için yapılacak her farkındalık çalışmasında biz de yer alacağız. Bu konuda bize ne düşüyorsa, eksiksiz yerine getireceğiz” dedi.
ESNAFIN PROJELERİNE KATKIMIZ OLACAK
Esnaf odalarının mesleklerle ilgili zaman zaman proje bazlı çalışmaların içinde yer aldığını kaydeden Erol Korkmaz, “Yeniliklere açık esnafımızın toplumsal bazlı projelere önem veriyor. Biz de esnafımızın çalışmalarına her zaman destek vereceğiz. Kentteki bütün esnaf odalarıyla konsensüs sağlayarak, sürekli diyalog halinde olacağız” diye konuştu.
Erol Korkmaz, esnaf odaları ziyaretlerinin ardından, Yeni Sanayi Sitesi esnafıyla buluştu. Sitede bulunan esnafın dertlerini dinleyen Erol Korkmaz, Uşak Belediyesi’nin yeni bir sanayi sitesi daha inşa ettiğini ve ilerleyen dönemlerde ihtiyaca göre yeni çalışma sahalarının oluşturabileceğini sözlerine ekledi.